Folketinget markerede årsdagen for krigen i Ukraine

24.02.2023

Tankerne og sympatien var hos det ukrainske folk, da Folketinget markerede årsdagen for den russiske invasion af Ukraine den 24. februar.

I dagens anledning var Folketinget vært for en gudstjeneste i Holmens Kirke, hvor Folketingets formand Søren Gade, statsminister Mette Frederiksen og den ukrainske ambassadør Mykhailo Vydoinyk talte.

Provst Birgitte Kvist Poulsen fremførte en prædiken, og den ukrainsk-ortodokse feltpræst, der var fløjet ind fra Kyiv, fader Sergiy Berezhnoy, fremsagde en bøn. Koret sang Ukraines nationalsang »Endnu er Ukraines ære og frihed ikke død«

Folketinget hejste desuden det ukrainske flag ved hovedtrappen, og om aftenen blev Tårnet over Christiansborg oplyst i gult og blåt som et symbol på solidaritet med Ukraine.

Folketingets formand valgte også årsdagen til at invitere Ukraines ambassadør i Danmark til NATO’s næste parlamentsforsamling, der foregår i Danmark til efteråret. 

»For et år siden angreb Rusland uprovokeret Ukraine. Med sit overfald lader Rusland hånt om international retsorden og Ukraines ret til selv at bestemme sin egen skæbne. Med dagens aktiviteter sender Folketinget et stærkt signal om, at alle 12 politiske partier i Folketinget støtter Ukraines frihedskamp,« siger Folketingets formand Søren Gade.

Pressefotos

Pressefotos kan downloades nedenfor. De må frit gengives ved omtale af Folketingets markering af årsdagen. Folketinget skal angives som kilde, og fotograf skal krediteres. Dog må billederne ikke ændres, manipuleres eller gøres til genstand for selvstændig kommerciel udnyttelse.

Fotografer: Ty Stange (gudstjenesten) og Christoffer Regild (Tårnet)

Større
Større
Større
Større
Større
Større
Større
Større