Pressens adgang ved Folketingets åbning 2022

07.09.2022

I forbindelse med Folketingets åbning tirsdag den 4. oktober 2022 er der adgang for journalister og fotografer med gyldigt dansk eller internationalt pressekort eller med Folketingets adgangskort, som er udstedt til medier med privilegeret adgang til Folketinget.

I forbindelse med adgangen til Folketinget skal besøgsindgangen benyttes, hvor der bliver gennemført et sikkerhedstjek. Der må påregnes ventetid i travle perioder.

Fotografer, som opholder sig i Rigsdagsgården i forbindelse med kongefamiliens ankomst, kan ikke regne med at kunne nå at være på plads inde i Folketinget, før kongefamilien er på plads i Dronningelogen.

Mødet i Folketingssalen starter kl. 12.00.

Pressen kan opholde sig i Vandrehallen og i området foran Folketingssalen.

Afspærringer

Foran Folketingssalen og i Vandrehallen vil der være markeret, hvor pressen skal opholde sig. Fotografer og journalister skal respektere afspærringsbånd og følge anvisninger fra Folketingets personale. 

I Rigsdagsgården vil området omkring hovedtrappen være afspærret i forbindelse med kongefamiliens ankomst. Fotografer og journalister skal tage opstilling bag afspærringsbåndet.

Folketingets presseloge

Der er et begrænset antal pladser til rådighed i Presselogen, hvor man kan overvære mødet i Folketingssalen. Adgang til presselogen er forbeholdt fotografer, som på forhånd er akkrediteret hertil.

Ønske om akkreditering til presselogen skal sendes til [email protected] senest den 28. september 2022. 

Brug af trådløst udstyr

Hvis du skal bruge trådløst udstyr, som fx mikrofoner, skal du bruge den frekvens, du bliver tildelt. Frekvensen bliver tildelt på forhånd. Skriv til [email protected] senest den 28. september 2022. 

Frekvenskoordinering er ikke aktuelt ved brug af Bluetooth-udstyr.

Spørgsmål

Hvis du har spørgsmål om pressens adgang til Folketingets åbning, er du velkommen til at kontakte Mikael Schrage på 3337 3260 eller [email protected].