Folketinget viser solidaritet med Ukraine

03.03.2022

Folketingsmedlemmerne brød reglerne og klappede spontant af den ukrainske ambassadør, der var inviteret som gæst i dagens anledning.

Fra morgenstunden vajede det blå-gule ukrainske flag ved Folketingets hovedtrappe sammen med Dannebrog som et symbol på, at Danmark står på Ukraines side i krigen mod Rusland. 

Som optakt til dagens møde i Folketingssalen holdt Folketingets formand Henrik Dam Kristensen en tale. Han sagde blandt andet, at situationen i Ukraine kaster en tung skygge over den tid, vi lever i. 

Ifølge Henrik Dam Kristensen fører Rusland ikke kun krig mod Ukraine, men mod frihed, demokrati og national selvbestemmelse. 

»Vi tager afstand fra den stærkes ret til at gennemtvinge sin vilje, blot fordi han kan. Krig er foragt for liv. Fred er at skabe«, sagde han med lån af ord fra den norske digter og frihedskæmper Nordahl Grieg. 

Han sagde videre, at den danske, europæiske og internationale fordømmelse af Rusland er helt på sin plads. Danmark har også en stemme i dette kor ifølge Henrik Dam Kristensen. 

Den ukrainske ambassadør var inviteret til at overvære talen.  

Da ambassadøren blev introduceret, rejste folketingsmedlemmerne sig spontant og klappede ad den ukrainske gæst. 

Fra sin position i gæstelogen takkede en tydeligt rørt ambassadør for Folketingets opbakning og solidaritet. 

Da den ukrainske ambassadør blev introduceret, rejste folketingsmedlemmerne sig spontant og klappede op mod ambassadøren i gæstelogen.