Høring om almen dannelsens plads i en ny læreruddannelse

21.01.2022

Folketingets Uddannelses- og Forskningsudvalg afholder tirsdag den 1. februar 2022 kl. 14.00-16.00 en høring om almen dannelsens plads i en ny læreruddannelse (vær. 2-133).

Ministerens oplæg til en ny læreruddannelse har affødt en debat om dannelsens vægt og placering i den nye uddannelse. Dannelse er blevet et plusord, som alle gerne vil tage til sig, men dannelse er ikke et entydigt begreb, tværtimod bliver det fortolket og brugt på mange forskellige måder.

I debatten om en ny læreruddannelse er spændvidden så stor, at der nærmest er tale om helt modsatrettede betydninger. Derfor er der behov for diskussion og afklaring af begrebet.

Udvalget ønsker under høringen følgende spørgsmål belyst:

- Hvilke dannelsesbegreber er i spil?
- Hvad omfatter den almene dannelse, som i den gældende læreruddannelse varetages af fællesfaget Kristendomskundskab/ Livsoplysning /Medborgerskab (KLM)?
- Hvilken almen dannelse er der behov for i en ny læreruddannelsen?

Uddannelses- og Forskningsudvalget har inviteret Børne- og Undervisningsudvalget og Kirkeudvalget til at deltage i høringen.

Programmet for høringen kan ses her.

Se tillige UFU alm. del – bilag 71 og 72

Høringen bliver tv-transmitteret live på Folketingets tv-kanal og www.ft.dk. Der er ikke adgang til at overvære høringen som tilhører i mødelokalet i Folketinget.

Høringen vil efterfølgende kunne findes under "TV fra Folketinget".