Ansøgning om privilegeret adgang for journalister

07.06.2021

Den årlige ansøgningsrunde for medier, som ønsker at søge om privilegeret adgang til Folketinget, er nu åben

Folketingets Præsidium, som fastlægger reglerne for pressens adgang til Folketinget, fordeler hvert år inden Folketingsårets start den første tirsdag i oktober maksimalt 160 privilegerede adgange til pressen. 

Folketingsåret 2021-2022 

Der er i dag tildelt 138 privilegerede adgange til pressen til Folketinget og 18 til folketingsgruppernes repræsentanter i presselogen.

Præsidiet ønsker, at privilegeret adgang tildeles medier, som benytter deres privilegerede adgange til hverdag og ikke kun lejlighedsvist. Journalister og fotografer, som ikke har dagligt arbejde i Folketinget, kan benytte deres pressekort til at få adgang via Folketingets indgange.

Privilegeret adgang tildeles medier, som lever op til de kriterier, præsidiet har fastsat. Medierne udpeger ansatte på deres redaktion, som skal benytte deres privilegeret adgang til hverdag, for at få adgang til Folketinget i forbindelse med deres journalistiske arbejde. 

Ansøgningsfristen er  fredag den 10. august 2021. Du kan forvente at modtage besked om resultatet af din ansøgning sidst i september 2021.

Du kan læse mere om de regler, som gælder for pressens arbejde i Folketinget og udfylde din ansøgning her. 

Hvis du har spørgsmål om privilegeret adgang, kan du kontakte Folketingets Servicecenter på tlf. 3337 3299 eller [email protected]