Borgerforslaget ”Mette Frederiksen for en rigsretssag Nu" har opnået 50.000 støttere

29.01.2021

Borgerforslaget blev offentliggjort den 8. januar 2021 og opnåede 50.000 støttere den 28 januar 2021.

Forslaget kan læses her

 

Borgerforslaget vil nu overgå til Folketinget og vil blive fremsat som beslutningsforslag i Folketinget under forudsætning af, at de partier, der står bag borgerforslagsordningen, bekræfter, at de vil medvirke hertil. Forslaget bliver ikke automatisk fremsat i Folketinget, når det har opnået 50.000 støttere. Det skyldes, at det ifølge grundloven kun er ministre og medlemmer af Folketinget, der kan fremsætte forslag i Folketinget.

 

Når forslaget er fremsat, bliver det behandlet på samme måde som alle andre beslutningsforslag i Folketinget. Det vil sige, at det kommer til 1. behandling i Folketinget og derefter bliver henvist til et af Folketingets udvalg. I løbet af udvalgsbehandlingen kan udvalget f.eks. stille spørgsmål til en minister og holde samråd med en minister om forslagets indhold, invitere hovedstilleren og medstillerne til et møde om forslaget og ændre i forslaget ved at stille ændringsforslag.

 

Efter udvalgsbehandlingen kommer forslaget til 2. og sidste behandling i Folketinget. Her bliver der først stemt om eventuelle ændringsforslag og derefter om forslagets vedtagelse eller forkastelse.

 

Det er muligt at støtte borgerforslaget, indtil beslutningsforslaget har været til 2. og sidste behandling i Folketinget.

Senest opdateret: [18.11.2022]
Sideansvarlig: Linda Kubasiak Johansen