L 28 A Forslag til lov om ændring af selskabsskatteloven, lov om ophævelse af dobbeltbeskatning i forbindelse med regulering af forbundne foretagenders overskud (EF-voldgiftskonventionen), momsloven og forskellige andre love.

(Implementering af dele af direktivet om skatteundgåelse og direktivet om skattetvistbilæggelse og forskellige ændringer af momssystemdirektivet).

Af: Skatteminister Karsten Lauritzen (V)
Udvalg: Skatteudvalget
Samling: 2018-19 (1. samling)
Status: Stadfæstet

Spørgsmål 9

Det fremgår af bemærkningerne til lovforslaget at: ”Af selskabsskattelovens § 11 C fremgår det, at den skattepligtige EBIT-indkomst (indkomst før nettofinansieringsudgifter og skatter) for selskaber maksimalt kan nedsættes med 80 pct. som følge af nettofinansieringsudgifterne. Reglerne gælder både for koncerninterne gældsforhold og for gæld til uafhængige långivere. Det bemærkes, at der med L 28 lægges op til, at reglen ændre således, at den skattepligtige indkomst maksimalt kan nedsættes med 30 pct. af EBITDA (indkomst før nettofinansieringsudgifter, skatter samt af- og nedskrivninger.) Overgangen vurderes ikke at have nævneværdige provenumæssige konsekvenser, da renteloftet og reglerne om tynd kapitalisering fastholdes uændret.” Ministeren bedes opstille regneeksempler på, hvordan virkningen vil være ved de to forskellige modeller (henholdsvis EBIT-modellen og EBITDA-modellen) for to forskellige virksomheder, der adskiller sig på følgende vis: 1) forskellige niveauer af gæld og deraf følgende renteomkostninger og 2) forskellige niveauer for afskrivninger og amortisering.
Dato: 23-11-2018
Status: Endeligt besvaret
Emne: EU, international beskatning , moms
Dokumentdato: 12-12-2018
Modtaget: 12-12-2018
Omdelt: 12-12-2018

L 28 - svar på spm. 9 om virkningen ved henholdsvis EBIT-modellen og EBITDA-modellen for to forskellige virksomheder, der adskiller sig i forhold til gæld og afskrivninger og amortisering, fra skatteministeren

Svar på SAU L28 - spm. 9 (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 23-11-2018
Modtaget: 23-11-2018
Omdelt: 23-11-2018

Spm. om virkningen ved henholdsvis EBIT-modellen og EBITDA-modellen for to forskellige virksomheder, der adskiller sig i forhold til gæld og afskrivninger og amortisering, til skatteministeren

Udvalgsspørgsmål (pdf-version)
Html-version