L 86 Forslag til lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, skattekontrolloven og andre skattelove.

(Ændring af sondringen mellem børsnoterede og unoterede aktier).

Af: Skatteminister Kristian Jensen (V)
Udvalg: Skatteudvalget
Samling: 2007-08 (2. samling)
Status: Bortfaldet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 27-02-2008
1. behandlet / henvist til udvalg 28-03-2008
Ministerområde:
Skatteministeriet
Resumé:
Der var tale om en genfremsættelse af en del af lovforslag nr. L 20 fra folketingsåret 2007-08, 1. samling. Lovforslaget omhandlede den del af L 20, som vedrørte ændring af sondringen mellem børsnoterede og unoterede aktier.

Lovforslaget indeholdt en tilpasning af skattereglerne til den begrebsanvendelse, der var indført i den finansielle lovgivning som følge af det såkaldte MiFID-direktiv. Det indebar bl.a., at betegnelsen børsnoteret skulle erstattes af betegnelsen optaget til handel på et reguleret marked, og dermed at der skulle ske en ændring af sondringen mellem børsnoterede og unoterede aktier.

Samtidig skulle reglerne om personers fradrag for tab på børsnoterede aktier ændres. Det foresloges, at der blev adgang til fuldt fradrag i tabsåret på aktier, der var optaget til handel på et reguleret marked (børsnoterede), betinget af at SKAT havde kendskab til købet af aktien. Hidtil kunne tab på børsnoterede aktier fradrages i gevinst og udbytter på børsnoterede aktier. Var betingelsen ikke opfyldt, ville der fortsat være et sådant kildeartsbegrænset tabsfradrag.

I tilknytning hertil foresloges en ændring af indberetningsreglerne, hvorved der indføres en pligt for fondshandlere til at indberette køb i lighed med de regler, der var gældende for indberetning af salg.

Ændringerne skulle have virkning fra 2009.