L 123 A Forslag til lov om ændring af selskabsskatteloven, vurderingsloven og andre skattelove.

(Udjævningsreserver i kredit- og kautionsforsikringsselskaber, ændrede regler for skov- og ejerboligfordeling m.v.).

Af: Skatteminister Kristian Jensen (V)
Udvalg: Skatteudvalget
Samling: 2005-06
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
2. behandlet/direkte til 3. behandling 06-04-2006
3. behandlet, vedtaget 20-04-2006
Oprindeligt forslag:
Ministerområde:
Skatteministeriet
Resumé:
Loven udspringer af lovforslag nr. L 123, der ved Folketingets andenbehandling blev delt i to lovforslag. Loven omfatter en række bestemmelser af meget forskellig karakter:
1. EU's regnskabsregler medfører, at forsikringsselskaber ikke længere kan foretage udjævningshensættelser. I stedet kan kredit- og kautionsforsikringsselskaber foretage henlæggelser til udjævningsreserver. Efter loven tillades fradrag for disse henlæggelser. Ændringen af reglerne for kredit- og kautionsforsikringsselskaber skønnes at medføre et engangsprovenutab på ca. 28 mio. kr., hvorved en øget skattebetaling for selskaberne som følge af nye regnskabsregler delvis imødegås.
2. Endvidere lovfæstes praksis for fradrag for udgifter til efterforskning af råstoffer i tilknytning til den skattepligtiges erhverv.
3. Endelig ændres vurderingslovens regler om skovfordeling og ejerboligfordeling, og der foretages en præcisering af henvisninger til vurderingsloven i anden lovgivning. Ændringerne af vurderingsloven skønnes at medføre en administrativ engangsudgift i 2006 på 360.000 kr.
Afstemning:
Lovforslaget vedtaget med 103 stemmer (V, S, DF, KF og RV) mod 5 (SF og EL).