L 121 Forslag til lov om ændring af forskellige skattelove.

(Enklere forskuds- og selvangivelsesprocedure og frivillig indberetning af gaver m.v.).

Af: Skatteminister Kristian Jensen (V)
Udvalg: Skatteudvalget
Samling: 2005-06
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 11-01-2006
1. behandlet / henvist til udvalg 25-01-2006
Betænkning afgivet 19-04-2006
2. behandlet/direkte til 3. behandling 25-04-2006
Ændringsforslag uden for tillægsbetænkning afgivet 27-04-2006
3. behandlet, vedtaget 02-05-2006
Ministerområde:
Skatteministeriet
Resumé:
Loven har to formål:
At reducere antallet af skatteblanketter til borgerne ved at afskaffe printselvangivelsen og afskaffe udsendelsen af forskudsopgørelsen.
At etablere en frivillig gaveindberetningsordning for almenvelgørende foreninger m.v.
Med loven afskaffes printselvangivelsen, og i stedet udsendes en årsopgørelse til de skatteydere, som hidtil har modtaget en printselvangivelse (ca. 3,9 mio. skatteydere). Hvis SKAT mener, at skatteyderen har noget at selvangive, sender SKAT et oplysningskort med årsopgørelsen, hvorpå skatteyderen kan selvangive. Som hidtil kan borgeren også opfylde sin selvangivelsespligt ved brug af TastSelv-telefonen eller TastSelv-Internet.
Endvidere afskaffes udsendelsen af den ordinære forskudsopgørelse i papirform. I stedet bliver skatteyderne på årsopgørelsen generelt informeret om, hvordan SKAT danner forskudsopgørelsen, og at borgeren kan se sin forskudsopgørelse i november måned på SKAT's hjemmeside. Skatteyderne kan dog via TastSelv-telefonen få tilsendt en papirudgave af opgørelsen i november som hidtil.
Endelig etableres en frivillig gaveindberetningsordning for almenvelgørende foreninger m.v., således at foreningerne kan indberette modtagne gavebeløb til SKAT, hvorved disse kan blive optrykt på årsopgørelsen.
Afstemning:
Lovforslaget vedtaget med 96 stemmer (V, S, KF, RV, SF og EL) mod 16 (DF).