Høring om religionsfrihed og forfulgte kristne
Udvalg: Udenrigsudvalget
Mødedato: 12-11-2014
Starttidspunkt: 14.00
Sluttidspunkt: 17.00
Lokale: Landstingssalen
Folketingets Udenrigsudvalg afholder åben høring om religionsfrihed og forfulgte kristne i Landstingssalen på Christiansborg

Religionsfrihed, som anført i blandt andet FN's menneskerettighedserklærings artikel 18, er en af de mest basale friheds- og menneskerettigheder. Alligevel findes talrige eksempler på, at religiøse mindretals rettigheder krænkes. Forfølgelse af kristne mindretal og andre religiøse minoriteter er fortsat meget udbredt, og det skorter ikke på historier om chikane, bortførelser og drab. I den årlige rapport om religionsfrihed fra det amerikanske udenrigsministerium konstateres det, at verden oplevede den største forflyttelse af trossamfund i mands minde i 2013.

Formålet med høringen er blandt andet at belyse religiøse minoriteters vilkår og forfølgelse af kristne mindretal rundt om i verden. Formålet er endvidere at få indblik i omfanget af og årsagerne til kristenforfølgelse, omstændighederne omkring forfølgelserne, samt hvordan andre europæiske lande håndterer problematikken. Høringen består af en række oplæg, som kan belyse emnerne fra forskellige vinkler.

Program

Folketingets TV: Se høringen på Folketingets TV - søg efter dato for høringen

Kontakt
Udvalgssekretær
Niklas Borker Bjerre
3337 3621
Send e-mail
Udvalgsassistent
Amalie Andresen
3337 3618
Send e-mail