Åbent samråd om terror-demonstrationer
Udvalg: Udlændinge- og Integrationsudvalget
Mødedato: 21-11-2023
Starttidspunkt: 13.15
Sluttidspunkt: 13.15
Lokale: S-092
Udlændinge- og Integrationsudvalget har kaldt udlændinge- og integrationsministeren i åbent samråd og bedt ministeren redegøre for redegøre for om regeringen har en plan for at sikre, at individer, der offentligt viser støtte til terrororganisationer, enten frivilligt genovervejer deres placering i vores samfund eller i yderste konsekvens bliver tvunget til at forlade Danmark? Samrådet finder sted tirsdag den 21. november kl. 13:15 i lokale S-092.

Udvalget har bedt ministeren redegøre for den nylige udvikling, hvor store grupper i Danmark har valgt at demonstrere i sympati med Hamas - en terrororganisation som for nylig har udført terrorangreb i Israel, herunder drab på børn og unge til en musikfestival - vil ministeren da redegøre for, hvad ministeren mener, forekomsten af sådanne demonstrationer siger om årtiers indvandringspolitik til Danmark?
Udvalget ønsker i forlængelse heraf en meget specifikt og konkret redegørelse for, hvordan hhv. statsløse- og statsborgerretskonventionerne begrænser Danmarks selvbestemmelse omkring reglerne for tildeling og fratagelse af dansk statsborgerskab til bl.a. disse individer?

Samrådsspørgsmålet er stillet på vegne af Mikkel Bjørn (DF).

Kontakt
Udvalgssekretær
Karoline Ove Dahl
3337
Send e-mail
Udvalgsassistent
Charlotte Schwaner
3337
Send e-mail