Åbent samråd om ændring af 3-årsregel for familiesammenføring til flygtninge med midlertidig beskyttelsesstatus til en 2-årsregel
Udvalg: Udlændinge- og Integrationsudvalget
Mødedato: 07-12-2021
Starttidspunkt: 16.00
Sluttidspunkt: 17.00
Lokale: S-092
Udlændinge- og Integrationsudvalget har kaldt udlændinge- og integrationsminister, Mattias Tesfaye (S) i åbent samråd om baggrunden for, at regeringen har ændret den danske 3-årsregel for familiesammenføring til flygtninge med midlertidig beskyttelsesstatus til en 2-årsregel. Samrådet finder sted tirsdag d. 7. december 2021 kl. 16:00 i lokale S-092.

Udvalget har bedt ministeren redegøre for om Danmark er forpligtet til at følge dommen af 9. juli 2021 ved Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol i sagen M.A. mod Danmark, og hvad vil konsekvensen være, hvis Danmark vælger ikke at følge dommen?
Har regeringen overvejet andre muligheder for at efterkomme den pågældende dom, f.eks. ved at påbegynde sagsbehandlingstiden tidligere for på den måde at forkorte ventetiden eller at ændre 3-årsreglen til en 2½-årsregel? Ville sådanne mindre lempelser være forenelige med dommen?
Hvorfor mener regeringen, at den administrativt, og uden inddragelse af Folketinget, kan lempe 3-årsreglen og sætte lempelsen i gang øjeblikkeligt?
Er ministeren enig i, at lempelsen er i strid med det løfte, den nuværende statsminister gav før valget om kun at lempe udlændingepolitikken, hvis der var bred enighed i Folketinget om det, jf. artiklen "Mette Frederiksen garanterer: Vi lemper ingen krav til udlændinge uden V og DF" på altinget.dk den 24. april 2019?

Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Kristian Thulesen Dahl (DF)

Kontakt
Udvalgssekretær
Weston Behrend von Bourke
3337
Send e-mail
Udvalgsassistent
Charlotte Schwaner
3337
Send e-mail