Åbent samråd om negativ social kontrol og sharialov
Udvalg: Udlændinge- og Integrationsudvalget
Mødedato: 10-12-2020
Starttidspunkt: 10.15
Sluttidspunkt: 10.15
Lokale: Landstingssalen
Folketingets Udlændinge- og Integrationsudvalg har kaldt udlændinge- og integrationsminister, Mattias Tesfaye, Justitsminister, Nick Hækkerup og udenrigsminister, Jeppe Kofod i samråd om, hvad ministrene vil gøre for at sanktionere såvel imamerne som de moskeer og lande, der udøver social kontrol og sharialov i Danmark. Samrådet finder sted torsdag den 10. december 2020 når A'et slukkes, dog tidligst kl. 10:15 i Landstingssalen.

Udvalget har bedt ministrene om at redegøre det stigende antal sager med imamer og moskeer, der udøver negativ social kontrol og sharialov her i landet.
Der har for eksempel været et eksempel med en dansk kvinde, der i forbindelse med sin skilsmisse blev ringet op af den iranske ambassade, der opfordrede hende til også at blive religiøst skilt i den iransk-støttede Imam Ali moské. Det er et eksempel på, at nogle af disse imamer og moskeer har forbindelse tilbage til lande som Iran, der udenom dansk lovgivning forsøger at lægge pres på borgere og fremme deres religiøse agenda her i landet.
Udvalget ønsker svar på, hvad ministrene vil gøre for at sanktionere såvel imamerne som de moskeer og lande, der udøver en sådan total uacceptabel praksis her i Danmark?

Samrådsspørgsmål M er stillet efter ønske fra Marcus Knuth (KF)

Kontakt
Udvalgssekretær
Weston Behrend von Bourke
3337
Send e-mail
Udvalgsassistent
Charlotte Schwaner
3337
Send e-mail