Åbent samråd om Danmarks indsats for at hjælpe særligt udsatte ukrainske kvinder og børn
Udvalg: Udenrigsudvalget
Mødedato: 25-08-2022
Starttidspunkt: 10.00
Sluttidspunkt: 10.00
Lokale: Vær. 2-133
Udenrigsudvalget har indkaldt ministeren for udviklingssamarbejde i samråd om Danmarks indsats for at hjælpe de ukrainske kvinder og børn, som er særligt udsatte på grund af krigen i Ukraine. Samrådet er åbent for alle og finder sted torsdag den 25. august 2022 kl.10.00 i vær. 2-133.

Ministeren for udviklingssamarbejde er blevet bedt om at redegøre for, hvad Danmark gør for at hjælpe de ukrainske kvinder og børn, som er særligt udsatte på grund af krigen i Ukraine - både hvad angår indsatser for de internt fordrevne og indsatser i nabolandene Polen, Rumænien, Ungarn, Slovakiet og Moldova, som modtager ekstra mange flygtninge fra Ukraine.

Udvalget har bedt ministeren fokusere sin besvarelse på, hvordan kvinder og piger sikres viden om og adgang til seksuelle og reproduktive sundhedsydelser, f.eks. retten til abort. Udvalget ønsker også at vide, hvilken hjælp der gives til kvinder og piger, der er udsat for voldtægt og seksuel vold begået af russiske tropper.

Udvalget har derudover bedt ministeren svare på, om Danmark vil bidrage finansielt til, at der indsamles beviser vedrørende seksuel og kønsbaseret vold i Ukraine, så der kan ske retsforfølgelse i henhold til international lov.

Samrådsspørgsmål S er stillet efter ønske fra Karen Ellemann (V), Ulla Tørnæs (V) og Fatma Øktem (V).

Kontakt
Udvalgssekretær
Niklas Borker Bjerre
3337 3621
Send e-mail
Udvalgsassistent
Amalie Andresen
3337 3618
Send e-mail