Åbent samråd om implementering af fredsaftalen i Colombia
Udvalg: Udenrigsudvalget
Mødedato: 29-05-2020
Starttidspunkt: 09.00
Sluttidspunkt: 10.00
Lokale: Vær. 2-133
Udenrigsudvalget har kaldt udenrigsministeren i samråd om implementering af fredsaftalen i Colombia. Samrådet er åbent for alle via Folketingets hjemmeside og finder sted fredag den 29. maj 2020 kl. 09.00 i vær. 2-133.

Udvalget har bedt udenrigsministeren redegøre for, hvordan Danmark støtter implementering af fredsaftalen fra 2016 mellem regeringen i Colombia og guerillahæren FARC.

Udvalget ønsker i den forbindelse svar på, hvordan Danmark arbejder for at påvirke de colombianske myndigheder til at garantere overholdelse og implementering af fredsaftalen. Udvalget ønsker også at vide, hvordan Danmark vil sikre, at den colombianske regering tager ansvar for at garantere menneskerettighedsaktivisters og sociale lederes sikkerhed. Derudover beder udvalget om en status for den mekanisme, der er fastlagt i EU's handelsaftale med Colombia for at sikre, at menneskerettigheder overholdes.

Samrådsspørgsmål H er stillet efter ønske fra Christian Juhl (EL).

Samrådet bliver transmitteret live her på ft.dk og vises desuden på Folketingets tv-kanal. OBS! Ingen tilhørere under samrådet.

Kontakt
Udvalgssekretær
Niklas Borker Bjerre
3337 3621
Send e-mail
Udvalgsassistent
Amalie Andresen
3337 3618
Send e-mail