Åbent samråd om virksomheders indkøb af energirigtige komfurer til fattige i Kenya
Udvalg: Udenrigsudvalget
Mødedato: 04-02-2020
Starttidspunkt: 13.15
Sluttidspunkt: 13.15
Lokale: Vær. 2-133
Udenrigsudvalget har kaldt ministeren for udviklingssamarbejde i samråd om virksomheders indkøb af energirigtige komfurer til fattige i Kenya. Samrådet er åbent for alle og finder sted tirsdag den 4. februar 2020 kl. 13.15 i vær. 2-133.

På baggrund af artiklen "Danske selskaber har købt sig grønne med komfurprojekt i Kenya, men komfurerne virker stort set aldrig" bragt i Politiken den 12. januar 2020 er ministeren for udviklingssamarbejde blevet bedt om at redegøre for, hvad han mener om de eksempler, som beskrives i artiklen, og svare på, om der har været tale om direkte eller indirekte dansk udviklings- eller klimabistand til projekter, som er omtalt i samme artikel.

Udvalget har også bedt ministeren redegøre for, hvordan regeringen vil komme denne form for klimaaflad og misbrug af klimabistand til livs.

Derudover ønsker udvalget svar på, hvordan det sikres at virksomheders støtte til klimaindsatsen reelt bliver omsat til forbedringer og ikke kun bliver en slags aflad, der først og fremmest har til formål at pynte på virksomhedernes grønne profil.

Samrådsspørgsmål G er stillet efter ønske fra Christian Juhl (EL).

Tilmelding til samrådet er nødvendig - klik på linket "e-mail" i boksen nedenfor.

Kontakt
Udvalgssekretær
Niklas Borker Bjerre
3337 3621
Send e-mail
Udvalgsassistent
Amalie Andresen
3337 3618
Send e-mail