Udvalget for Landdistrikter og Øer på besøg i Sønderjylland den 20. og 21. juni 2022
Udvalg: Udvalget for Landdistrikter og Øer
Startdato: 20-06-2022
Slutdato: 21-06-2022
Sted: Sønderjylland
Udvalget for Landdistrikter og Øer er på studietur til Sønderjylland den 20.-21. juni 2022, hvor formålet med turen er at blive klogere på nogle af de udfordringer, som landdistrikter og øer bl.a. i grænselandet står overfor, og afdække hvilke initiativer der bliver sat i værk for at imødekomme dem. Studieturen skal også afdække de muligheder landdistrikterne og øerne rummer.

Udvalget møder under studieturen relevante myndigheder, foreninger, organisationer og repræsentanter for erhvervslivet. Studiebesøget er en del af udvalgets fortsatte arbejde, der indebærer, at udvalgsmedlemmerne kan holde sig orienteret om, hvad der rører sig i landdistrikterne og på øerne i Danmark.

Turen starter den 20. juni Sæd, hvor udvalget besøger energi- og læringshytten og ser et tilflytterhus. Herefter går turen bl.a. til Højer, Tønder, Visby og Ribe, hvor udvalget besøger Tøndermarskinitiativet, det blå gymnasium, den borgerdrevet købmand og initiativet "social drive-out". Tirsdag den 21. juni går turen videre til Als, hvor udvalget bl.a. besøger lokale virksomheder og foreninger og centeret for verdensmål.

Deltagere
Øvrige deltagere

- Linda Johansen (sekretariatet)
- Anna Steen Tvergaard (sekretariatet)
- Kim Ruberg, formand, Balance Danmark
- Steen Kjær, formand, Landsforeningen Landsbyerne i Danmark

Program
Budget
44.000 kr.
Regnskab
30.559 kr.