Høring om ekspropriation og erstatning
Udvalg: Transport-, Bygnings- og Boligudvalget
Mødedato: 20-02-2019
Starttidspunkt: 09.00
Sluttidspunkt: 12.30
Lokale: Christiansborg
Transport-, Bygnings- og Boligudvalget inviterer til høring om ekspropriation og erstatning. Høringen finder sted i lokale 1-133 på Christiansborg onsdag den 20. februar 2019 kl. 9-12.30.

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget sætter fokus på borgerne, når det offentlige eksproprierer og udbetaler erstatning.

Udvalget afholder høringen for at blive klogere på, hvordan reglerne og praksis for ekspropriation og erstatning fungerer i dag, og om de er hensigtsmæssige i forhold til de berørte borgere. Med afsæt i gældende regler og praksis undersøger udvalget, om der er grundlag for at arbejde videre med særlige temaer og hermed bidrage til at styrke borgernes retssikkerhed. Samtidig stiller udvalget skarpt på konkrete oplevelser, som borgerne har haft i forbindelse med ekspropriationsprocessen.

På høringen vil der bl.a. være oplæg fra:

Rikke Søgaard Berth, partner i Horten
Håkun Djurhuus, formand for Ekspropriationsudvalget
Frederik Waage, lektor og forskningsleder ved SDU
Jan Schøtt-Petersen, formand for Danske Boligadvokater
Per Nielsen, landinspektør i LIFA A/S
Og hør desuden om borgernes oplevelser med ekspropriation

Høringen kan ses som første del af en proces, hvor udvalget sætter fokus på ekspropriation og erstatning.

Link til program.

Tilmelding

Høringen er åben for alle, men tilmelding er nødvendig (også for pressen). Der er et begrænset antal pladser til høringen, og pladserne vil blive fordelt efter først til mølle-princippet.

Tilmelding skal ske senest den 19. februar 2019 kl. 10.

Tilmelding kan ske her

Gæster i Folketinget må beregne ekstra tid til registrering i besøgsindgangen på grund af sikkerhedstjek, og det anbefales derfor at møde op ca. en halv time, inden høringen starter. Det er tilladt at optage lyd og billeder under høringen, hvis det kan ske uden at forstyrre høringens afvikling i øvrigt.

Høringen tv-optages og vil blive vist live på Folketingets hjemmeside. Den vil også kunne findes efterfølgende under "TV fra Folketinget".