Høring om et sammenhængende sundhedsvæsen
Udvalg: Sundheds- og Ældreudvalget
Mødedato: 26-02-2020
Starttidspunkt: 09.00
Sluttidspunkt: 11.30
Lokale: Landstingssalen
Sundheds- og Ældreudvalget holder en åben høring om et sammenhængende sundhedsvæsen onsdag den 26. februar kl. 9.00-11.30 i Landstingssalen på Christiansborg

Formålet med høringen er at se på sundhedsvæsenet som en helhed, der kræver samspil og samarbejde på tværs af sektorer, herunder mellem regioner og kommuner. Hvor er der behov for at sætte ind, og hvilke virkemidler vil fungere mest effektivt?

Et sammenhængende sundhedsvæsen er nødvendigt, hvis der skal sikres den bedste behandling af patienter i hele landet. Når patienter udskrives fra hospitalerne, skal kommunerne være klar til at tage over, hvis der er et fortsat behandlingsbehov som f.eks. genoptræning.

I forståelsespapiret "Retfærdig retning for Danmark" står der under punkt 3 "Et styrket velfærdssamfund" bl.a., at der skal skabes større sammenhæng og et bedre samarbejde mellem praktiserende læger, kommuner og regioner.

Udvalget har opfordret oplægsholderne på høringen til at beskrive og anskueliggøre udfordringerne i sundhedsvæsenet, herunder evt. ved at inddrage relevante eksempler og cases m.m. Det er ligeledes ønsket, at der ved høringen opstilles konkrete anbefalinger og forslag til, hvordan Folketinget kan medvirke til at skabe et bedre og mere sammenhængende sundhedsvæsen.

Til høringen vil der være oplæg fra:

  • Frede Olesen, professor i almen medicin, Institut for Folkesundhed, Aarhus Universitet
  • Stephanie Lose, formand, Danske Regioner
  • Jette Skive, formand, KL's Sundheds- og Ældreudvalg
  • Christian Freitag, formand, Praktiserende Lægers Organisation (PLO)
  • Morten Freil, direktør, Danske Patienter

Programmet for høringen fremgår her.

Baggrundsmateriale for høringen kan findes her.

Tilmelding er nødvendig (også for pressen). Tilmeldingen skal ske inden tirsdag den 25. februar kl. 12. Der er et begrænset antal pladser til høringen, og pladserne vil blive fordelt efter først til mølle-princippet.

Tilmelding kan ske her.

Gæster i Folketinget må beregne ekstra tid til registrering i besøgsindgangen på grund af sikkerhedstjek, og det anbefales derfor at møde op ca. en halv time, inden høringen starter. Det er tilladt at optage lyd og billeder under høringen, hvis det kan ske uden at forstyrre høringens afvikling i øvrigt.

Høringen tv-optages og vil blive vist live på Folketingets hjemmeside, hvor den vil også kunne findes efterfølgende.

Kontakt
Udvalgssekretær
Jørgen Nielsen
3337 5528
Send e-mail
Udvalgssekretær
Camilla Vejlø Hartling
3337
Send e-mail
Udvalgsassistent
Hanne Schmidt
3337 5538
Send e-mail