Åben høring om Medicinrådet
Udvalg: Sundheds- og Ældreudvalget
Mødedato: 23-10-2019
Starttidspunkt: 09.00
Sluttidspunkt: 12.00
Lokale: Landstingssalen
Sundheds- og Ældreudvalget afholder en åben høring om Medicinrådet onsdag den 23. oktober kl. 09.00-12.00 i Landstingssalen på Christiansborg
Medicinrådet er et uafhængigt råd, som udarbejder anbefalinger og vejledninger om lægemidler til regionerne. Medicinrådet vurderer, om nye lægemidler og indikationsudvidelser kan etableres som mulig standardbehandling og udarbejder fælles regionale behandlingsvejledninger.
Høringen kommer på baggrund af, at Danske Regioner har evalueret Medicinrådet, hvor Danske Regioners hovedkonklusion er, at Medicinrådet fungerer efter hensigten, men evalueringen peger også på en række områder med forbedringspotentialer.
Formålet med høringer er således at få belyst og drøftet Medicinrådets virke og praksis, evalueringen af Medicinrådet, samt hvilke initiativer, overvejelser og forbedringer evalueringen og de hidtidige erfaringer med Medicinrådet kan give anledning til fremadrettet.
Til høringen vil der være oplæg fra:
  • Jørgen Schøler Kristensen, formand for Medicinrådet, lægefaglig direktør, Aarhus Universitetshospital
  • Steen Werner Hansen, formand for Medicinrådet, vicedirektør, Herlev og Gentofte Hospital
  • Stephanie Lose, formand, Danske Regioner
  • Morten Freil, direktør, Danske Patienter
  • Henrik Ullum, formand, Lægevidenskabelige Selskaber (LVS)
  • Ida Sofie Jensen, koncernchef, Lægemiddelindustrien (Lif)
  • Flemming Sonne, administrerende direktør, Amgros
  • Leif Vestergaard Pedersen, tidligere direktør for Kræftens Bekæmpelse, tidligere medlem af KRIS og RADF og nuværende medlem af Medicinrådet
  • Jes Søgaard, professor, Dansk center for sundhedsøkonomisk forskning (DaCHE), SDU
Se program for høringen her
Tilmelding
Tilmelding er nødvendig (også for pressen). Tilmeldingen skal ske inden tirsdag den 22. oktober kl. 10. Der er et begrænset antal pladser til høringen, og pladserne vil blive fordelt efter først til mølle-princippet.
Tilmelding kan ske her
Se baggrundsmateriale til høringen her
Gæster i Folketinget må beregne ekstra tid til registrering i besøgsindgangen på grund af sikkerhedstjek, og det anbefales derfor at møde op ca. en halv time, inden høringen starter. Det er tilladt at optage lyd og billeder under høringen, hvis det kan ske uden at forstyrre høringens afvikling i øvrigt.
Høringen tv-optages og vil blive vist live på Folketingets hjemmeside her. Den vil også kunne findes efterfølgende under "TV fra Folketinget".


Kontakt
Udvalgssekretær
Jørgen Nielsen
3337 5528
Send e-mail
Udvalgssekretær
Camilla Vejlø Hartling
3337
Send e-mail
Udvalgsassistent
Hanne Schmidt
3337 5538
Send e-mail