MØDET ER AFLYST! Åbent samråd om fup i forældreevne-undersøgelser i anbringelsessager
Udvalg: Social- og Ældreudvalget
Mødedato: 26-08-2021
Starttidspunkt: 13.00
Sluttidspunkt: 14.00
Folketingets Social- og Ældreudvalg har kaldt social- og ældreminister Astrid Krag (S) i åbent samråd om anbringelsessager, hvor en psykolog har løjet og blandt andet brugt copy-paste i forbindelse med forældreevne-undersøgelser. Samrådet finder sted torsdag den 26. august 2021 kl. 13.00 i lokale S-092 på Christiansborg.

Udvalget har bedt social- og ældreministeren svare på, hvad ministerens holdning er til, at en psykolog - som kommuner landet over har brugt - blandt andet har løjet og brugt copy-paste i forbindelse med forældreevne-undersøgelser i anbringelsessager, hvilket kan være årsag til, at børn er blevet tvangsfjernet på et fejlagtigt grundlag. Hertil har udvalget bedt ministeren redegøre for antallet af sådanne sager.

Udvalget har også spurgt ministeren om hun mener, at det er hensigtsmæssigt, at de undersøgte forældre ikke har mulighed for at klage, og om hvad ministeren tænker, at der konkret kan gøres for at sikre, at sager som denne ikke kan gentage sig.

Samrådsspørgsmålene udspringer bland andet af artiklen "Afsløring: Børn tvangsfjernet med fup og fidus-rapporter", bragt i Ekstra Bladet den 19. juni 2021.


Samrådsspørgsmål AH og AI er stillet efter ønske fra Mette Thiesen (NB).

Kontakt
Udvalgssekretær
Charlotte Avnsted-Vilman
3337 3648
Send e-mail
Udvalgssekretær
Nikolaj Beuschel
3337
Send e-mail
Udvalgsassistent
Sherie Falding
3337 5544
Send e-mail