Åbent samråd med social- og indenrigsministeren vedr. udsatte borgers retssikkerhed, jf. samrådsspørgsmål AA og AB.
Udvalg: Social- og Indenrigsudvalget
Mødedato: 13-08-2020
Starttidspunkt: 13.00
Sluttidspunkt: 13.00
Lokale: 1-133
Folketingets Social- og Indenrigsudvalg har kaldt social- og indenrigsminister Astrid Krag i åbent samråd for at uddybe Advokatsamfundets rapport ”Retssikkerhed for udsatte borgere”. Samrådsspørgsmål AA og AB er stillet efter ønske fra Charlotte Broman Mølbæk (SF) og Karina Adsbøl (DF). Samrådet er åbent og finder sted torsdag d. 13. august kl. 13:00 i lokale 1-133.

Udvalget har bedt ministeren redegøre for, om ministeren mener, at vi i dag har et tilstrækkeligt retssikkerhedsmæssigt niveau, som sikrer borgerne korrekte og hurtige afgørelser i ankesystemet og den rette godtgørelse, hvis en borger har haft ekstraudgifter, som følge af de sociale myndigheders lange svarfrister, forkerte afgørelser eller forsinkelse i at efterleve Ankestyrelsens afgørelser? Mener ministeren i den forbindelse, at der er behov for nye retssikkerhedsinstrumenter for at sikre, at kommunerne træffer de rigtige afgørelser, f.eks. en retssikkerhedsfond som foreslået af Advokatsamfundet i rapporten "Retssikkerhed for udsatte borgere". Og om ministeren mener, at de sociale myndigheder svigter og tilsidesætter grundlæggende retssikkerhedsgarantier, når 42 pct. af borgerne, der klagede til Ankestyrelsen i 2019 fik
medhold i deres klage, og halvdelen af klagerne på børnehandicapområdet viste sig at være berettigede.

Ingen tilhørere under samrådet.

Pga. risikoen for coronasmitte er det desværre ikke muligt at overvære det åbne samråd som tilhører under selve mødet. Du har dog mulighed for at følge samrådet direkte og forskudt via tv-transmissionen på Folketingets hjemmeside:
https://www.ft.dk/da/aktuelt/tv-fra-folketinget.

Kontakt
Udvalgssekretær
Charlotte Avnsted-Vilman
3337 3648
Send e-mail
Udvalgssekretær
Nikolaj Beuschel
3337
Send e-mail
Udvalgsassistent
Sherie Falding
3337 5544
Send e-mail