Åben samråd om m ansættelse af embedsmænd med partipolitisk baggrund
Udvalg: Skatteudvalget
Mødedato: 12-12-2019
Starttidspunkt: 10.15
Sluttidspunkt: 10.15
Lokale: S-092
Folketingets Skatteudvalg har kaldt skatteminister Morten Bødskov (S) i samråd om ansættelse af ny pressechef i Skatteministeriet. Samrådet er åbent for alle og finder sted torsdag den 12. december 2019 i vær. S-092 på Christiansborg. Samrådet starter 5 minutter efter afstemningerne i Salen dog tidligst kl. 10.15.

På baggrund af ansættelsen af Skatteministeriets nye pressechef med partipolitisk baggrund, har udvalget bl.a. bedt ministeren redegøre for, om ministeren mener, at embedsmænd skal ansættes på baggrund af deres faglige kompetencer, og om personer, der helt eller delvist ansættes på baggrund af deres partipolitiske kompetencer, bør ansættes som særlige rådgivere, så der er rene linjer og ikke kan opstå tvivl om embedsmænds neutralitet.

Endvidere er ministeren blevet bedt om at oplyse, om ansættelsen af den nye pressechef i Skatteministeriet med partipolitisk baggrund risikerer at underminere tilliden til embedsværkets neutralitet, og om ministeren synes, at det er en hensigtsmæssig udvikling, at en eventuel ny regering kan opleve sig tvunget til at afskedige embedsmænd, fordi de ikke har tillid til, at de pågældende embedsmænd er ansat på baggrund af deres faglige kompetencer.

Samrådsspørgsmål J-L er stillet efter ønske fra Ole Birk Olesen (LA).

Kontakt
Udvalgssekretær
Thea Halse
3337 3194
Send e-mail
Udvalgssekretær
Neel Christina Grønlund
3337
Send e-mail
Udvalgsassistent
Jette Marlene Hansen
3337 5532
Send e-mail