Åbent samråd om journaliseringspligt for sms-beskeder
Udvalg: Retsudvalget
Mødedato: 13-01-2022
Starttidspunkt: 10.00
Sluttidspunkt: 11.30
Lokale: Landstingssalen
Folketingets Retsudvalg har kaldt justitsminister Nick Hækkerup (S) i samråd om journaliseringspligt for sms-beskeder. Samrådet er åbent og finder sted torsdag den 13. januar 2022 kl. 10.00 i Landstingssalen på Christiansborg.

Udvalget har bedt ministeren redegøre for, om det efter ministerens overbevisning er vildledende og misvisende med henvisning til offentlighedslovens dokumentbegreb på pressemødet i Statsministeriet den 3. november 2021 at udtale, at sms-beskeder kun undtagelsesvist skal journaliseres, idet journaliseringspligten beror på en konkret vurdering af en sms-beskeds indhold, form og karakter af den vedrørende sag, og idet en lang række slettede sms-beskeder i minksagen havde et konkret indhold i relation til den generelle sag om aflivning af mink og ikke fremstod som formløse.

Derudover er ministeren blevet bedt redegøre for, om det efter ministerens overbevisning er vildledende og misvisende på pressemødet i Statsministeriet den 3. november 2021 ikke at oplyse om den fulde udstrækning af journaliseringspligten, idet journaliseringspligten efter god forvaltningsskik supplerer og går videre end pligten efter offentlighedslovens regler.

Endelig er ministeren blevet bedt om at redegøre for hvilke typer kommunikation, der er omfattet af journaliseringspligten internt i ministerierne og ministerierne imellem, herunder for ministre, særlige rådgivere og ansatte i centraladministrationen, og om hvordan der generelt rådgives om sikkerhedsmæssige foranstaltninger i forbindelse med kommunikation via digitale platforme, herunder sms-beskeder, iMessage-beskeder og e-mail.

Samrådsspørgsmål P og Q er stillet efter ønske fra Peter Skaarup (DF).

Samrådsspørgsmål J er stillet efter ønske fra Britt Bager (KF).

På grund af de gældende coronarestriktioner er det desværre ikke muligt at overvære det åbne samråd fra tilhørerpladserne i mødelokalet. Samrådet kan derimod følges via nedenstående link:


Kontakt
Udvalgssekretær
Ketty Gammelgaard
3337 5562
Send e-mail
Udvalgssekretær
Laura Purup
3337 5547
Send e-mail
Udvalgsassistent
Sofie Lundgaard Holck
3337
Send e-mail
Udvalgsassistent
Christina Marie Amann
3337
Send e-mail