Åbent samråd om hjemtagelse af egne borgere til afsoning
Udvalg: Retsudvalget
Mødedato: 25-03-2021
Starttidspunkt: 10.15
Sluttidspunkt: 11.35
Lokale: 2-080
Folketingets Retsudvalg har kaldt justitsminister Nick Hækkerup (S) i samråd om hjemtagelse af egne borgere til afsoning. Samrådet er åbent og finder sted torsdag den 25. marts 2021 kl. 10.15 i vær. 2-080 på Christiansborg.

Udvalget har bedt justitsministeren redegøre for, hvad regeringen vil gøre for at få Rumænien og andre lande til at hjemtage deres egne borgere til afsoning, herunder hvornår det kan forventes, at regeringen vil leve op til dens valgløfte, om at alle EU-borgere, der idømmes mere end fire en halv måneders fængsel, skal overføres til afsoning i deres hjemland.

Derudover er ministeren blevet bedt redegøre for, hvor langt regeringen er i forhandlingerne med Rumænien om at hjemtage deres egne borgere til afsoning, hvad regeringen vil gøre i mellemtiden, hvor der endnu ikke foreligger en fast aftale herom, og om ministeren mener, at hensynet til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstols vurdering af forholdene i rumænske fængsler er vigtigere end hensynet til forholdene i de danske fængsler, hvor udlændinge i vidt omfang optager pladser.

Samrådsspørgsmål Y er stillet efter ønske fra Peter Skaarup (DF) og samrådsspørgsmål Ø er stillet efter ønske fra Morten Messerschmidt (DF).

Kontakt
Udvalgssekretær
Ketty Gammelgaard
3337 5562
Send e-mail
Udvalgssekretær
Laura Purup
3337 5547
Send e-mail
Udvalgsassistent
Sofie Lundgaard Holck
3337
Send e-mail
Udvalgsassistent
Christina Marie Amann
3337
Send e-mail