Åbent samråd om indsatsen mod hvidvask og terrorfinansiering.
Udvalg: Retsudvalget
Mødedato: 27-08-2020
Starttidspunkt: 10.15
Sluttidspunkt: 11.15
Lokale: 2-080 og via Teams
Folketingets Retsudvalg har kaldt justitsminister Nick Hækkerup (S) i samråd om indsatsen mod hvidvask og terrorfinansiering. Samrådet er åbent for alle og finder sted torsdag den 27. august 2020 kl. 10.15 i værelse 2-080 på Christiansborg.

Udvalget har bedt justitsministeren kommentere Statsrevisorernes kritik, der fremgår af beretningen "Statens indsats mod hvidvask og finansiering af terrorisme" (Beretning 9/2019), med fokus på
• at særlig Justitsministeriets indsats mod hvidvask og finansiering af terrorisme har været utilstrækkelig,
• at Hvidvasksekretariatet i SØIK ikke i tilstrækkeligt grad har nyttiggjort og videresendt de underretninger, de har modtaget, og
• at myndighederne (politiet, SØIK og PET) ikke i tilfredsstillende grad har givet feedback om videregivelsernes anvendelse.

Derudover er justitsministeren blevet bedt om at redegøre for, hvorfor ministeren ikke har sikret sig, at myndighederne har haft tilstrækkelige ressourcer og den nødvendige kapacitet til at yde en tilfredsstillende indsats, og hvordan ministeren vil rette op på dette fremover.

Endelig er justitsministeren blevet bedt om at forholde sig til de store byrder man har pålagt virksomheder, pengeinstitutter og borgere, de mange ressourcer der er blevet brugt og indsatsen fra de mange medarbejdere, for at bekæmpe hvidvask og terrorfinansiering, tilsyneladende har været forgæves og uden effekt pga. Hvidvasksekretariatets manglende opfølgning på indberetningerne og myndighedernes utilstrækkelige feedback på videregivelserne.

Samrådsspørgsmålene er stillet efter ønske fra Preben Bang Henriksen (V).

Kontakt
Udvalgssekretær
Ketty Gammelgaard
3337 5562
Send e-mail
Udvalgssekretær
Laura Purup
3337 5547
Send e-mail
Udvalgsassistent
Sofie Lundgaard Holck
3337
Send e-mail
Udvalgsassistent
Christina Marie Amann
3337
Send e-mail