Åbent samråd om Ungdomskriminalitetsnævnet
Udvalg: Retsudvalget
Mødedato: 28-05-2020
Starttidspunkt: 10.15
Sluttidspunkt: 11.45
Lokale: Landstingssalen og via Teams
Folketingets Retsudvalg har kaldt justitsminister Nick Hækkerup (S) og social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) i åbent samråd om Ungdomskriminalitetsnævnet. Samrådet finder sted i Landstingssalen og via Teams torsdag den 28. maj 2020 kl. 10.15.

Udvalget har bedt ministrene redegøre for, hvordan ordningen med Ungdomskriminalitetsnævnet, oprindeligt er tænkt at fungere for børn med nedsat psykisk funktionsevne, og hvordan regeringen forholder sig til kritikken af, hvordan sager med børn med nedsat psykisk funktionsevne behandles i Ungdomskriminalitetsnævnet.

Derudover er ministrene blevet bedt redegøre for, om regeringen er er indstillet på at undersøge, hvordan sager med børn med nedsat psykisk funktionsevne behandles af Ungdomskriminalitetsnævnet, for at skabe et overblik over, om der er uhensigtsmæssigheder ved den nuværende ordning.

Endelig er ministrene blev bedt redegøre for, om der efter regeringens opfattelse er retssikkerhedsmæssige betænkeligheder ved, at børn med nedsat psykisk funktionsevne kan blive bragt i situationer under behandling i Ungdomskriminalitetsnævnet, som de ikke kan forudse konsekvenserne af, og om regeringen er indstillet på at overveje at fritage denne gruppe børn fra nævnsbehandling.

Samrådsspørgsmålene er stillet efter ønske fra Karina Lorentzen Dehnhardt (SF).

Kontakt
Udvalgssekretær
Ketty Gammelgaard
3337 5562
Send e-mail
Udvalgssekretær
Laura Purup
3337 5547
Send e-mail
Udvalgsassistent
Sofie Lundgaard Holck
3337
Send e-mail
Udvalgsassistent
Christina Marie Amann
3337
Send e-mail