Åbent samråd om erstatninger til minkerhvervet
Udvalg: Miljø- og Fødevareudvalget
Mødedato: 03-04-2024
Starttidspunkt: 13.00
Sluttidspunkt: 14.00
Lokale: S-092
Miljø- og Fødevareudvalget har kaldt minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Jacob Jensen (V) i åbent samråd om udgifter til erstatninger til minkerhvervet og om sikring af, at den størst mulige andel af erstatningen tilfalder dem, der har lidt tab – altså minkavlerne. Samrådet er åbent og finder sted onsdag den 3. april 2024, kl. 13.00-14.00 i værelse S-092.

Udvalget har bedt ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri redegøre for, hvordan omkostningerne i forbindelse med at tvangslukke minkerhvervet kan stige med over 6 mia. kr. og nu estimeres til 29,5 mia. kr. Endvidere har udvalget bedt ministeren redegøre for de konkrete årsager eller fejlvurderinger, der har ført til denne gigantiske stigning.

Herudover har udvalget bedt ministeren redegøre for, hvordan man vil sikre, at den størst mulige andel af erstatningen tilfalder dem, der har lidt tab - altså minkavlerne - og oplyse, hvordan man vil håndtere den store utilfredshed blandt minkavlerne, der oplever, at deres sag tager for lang tid, eller at de ligefrem ikke bliver hørt af systemet.

Endelig har udvalget bedt ministeren redegøre for, hvordan man vil sikre, at erstatnings- og taksationskommissionerne har de nødvendige ressourcer til at gennemføre hurtig og effektiv sagsbehandling af minkavlernes erstatningskrav.

Kontakt
Udvalgssekretær
Camilla Brask Lentz
3337
Send e-mail
Udvalgssekretær
Anna Steen Tvergaard
3337
Send e-mail
Udvalgsassistent
Tommy Jørgensen
3337 5534
Send e-mail