Konference om FN's verdensmål
Udvalg: 2030-netværket, Finansudvalget
Mødedato: 09-09-2020
Starttidspunkt: 09.00
Sluttidspunkt: 12.30
Lokale: Landstingssalen, Christiansborg
2030-netværket - Folketingets tværpoliske netværk for FN's verdensmål, Finansudvalgets parlamentariske arbejdsgruppe for verdensmålene og 2030-panelet afholder en åben konference under overskriften ”A decade of action - 10 år tilbage. Konference om fremskridt for at nå verdensmålene”. Arrangementet finder sted onsdag den 9. september kl. 9.00-12.30 i Landstingssalen, Christiansborg.

Formålet med konferencen er at sætte fokus på hvilke handlinger, der skal til for at indfri FN's 17 verdensmål inden 2030. Den tidlige danske indsats efter vedtagelsen af 2030-dagsordenen har i høj grad fokuseret på oplysningskampagne, og indsatsen har betydeligt øget befolkningens kendskab til verdensmålene. Men med kun 10 år tilbage til 2030 er det næste skridt at omsætte ønsket om at indfri de 17 mål til konkret handling. Arbejdet med verdensmålene skal ændres fra "hvad" til "hvordan".

Konferencen vil derfor belyse konkrete løsningsforslag samt de udfordringer, der skal overkommes for at indfri de 17 mål. Ligeledes vil konferencen undersøge, hvad Danmark kan lære af andre aktørers indsats for at nå verdensmålene. H.K.H. Kronprinsessen vil deltage og holde en tale.

På høringen vil der være oplæg fra fhv. finansminister og formand for 2030-netværket Kristian Jensen (V), finansminister Nicolai Wammen (S), formand for 2030-panelet Steen Hildebrand m.fl. Høringen er åben for alle interesserede.

Det foreløbige program følger her. Der tages forbehold for kommende ændringer bl.a. i lyset af corona-situationen.

Tilmelding er nødvendig (også for pressen). Hvis man deltager fra pressen, bedes det venligst angives eksplicit. Der er et begrænset antal pladser til høringen, og pladserne vil blive fordelt efter først til mølle-princippet. Det er muligt at skrive sig på venteliste, hvorefter man vil modtage en mail, hvis der viser sig at være plads. Det er således ikke muligt at møde op til høringen uden en bekræftelse på tilmelding. Konferencen sendes også live og kan følges via tv-transmission.

Tilmeldingen til konferencen er lukket. Du kan se konferencen live her.

Kontakt
Udvalgssekretær
Mads Fallesen
3337 3642
Send e-mail
Udvalgsassistent
Aicha Esdam
3337 5548
Send e-mail