Åbent samråd om Finanstilsynets formands rolle i spekulation i udbytteskat
Udvalg: Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget
Mødedato: 06-12-2018
Starttidspunkt: 13.30
Sluttidspunkt: 15.00
Lokale: 2-133
Folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg har kaldt erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) i samråd om Finanstilsynets formands rolle i spekulation i udbytteskat. Samrådet er åbent for alle og finder sted torsdag den 6. december 2018. Samrådet starter kl. 13.30 og afholdes i lokale 2-133.

Udvalget har bedt erhvervsministeren redegøre for, om Finanstilsynets formand fortsat kan bestride posten, efter at Børsen den 15. november 2018 i artiklen "Ny udbyttesag: Finanstilsynets formand sad i bestyrelsen for fond brugt i udbyttefinte" har beskrevet, hvorledes Finanstilsynets formand sad i bestyrelsen for den kapitalforening, som Nordea i 2008 oprettede en fond i for at kunne spekulere i tilbagebetaling af schweizisk udbytteskat.

Ministeren er endvidere bedt om at redegøre for, om Finanstilsynets bestyrelsesformands involvering i kapitalforeningen har givet anledning til spørgsmål om den pågældendes habilitet ved arbejdet i Finanstilsynets bestyrelse, og om regeringen mener, at det styrker troværdigheden i Finanstilsynets arbejde, at Finanstilsynets bestyrelsesformand har været involveret i en kapitalforening, der har spekuleret i udbytteskat.

Derudover har udvalget bedt ministeren redegøre for den pågældende kapitalforenings involvering i spekulation i udbytteskat og om myndighedernes reaktion herpå.

Endelig er ministeren bedt om at redegøre for regeringens holdning til at regulere svingdøren mellem den finansielle sektor og den offentlige sektor i forlængelse af de anbefaleringer, som fremgår af rapporten fra Transparency International med titlen "Cooling-off periods: regulation the revolving door" fra juni 2015.

Samrådsspørgsmål AJ og AK er stillet efter ønske fra Rune Lund (EL) og samrådsspørgsmål AL - AN er stillet efter ønske fra Morten Bødskov (S).

Kontakt
Udvalgssekretær
Tina Grønlund
3337 5552
Send e-mail
Udvalgssekretær
Gry Nielsen
3337
Send e-mail
Udvalgsassistent
Lene Gregersen Kaasgaard
3337 3275
Send e-mail