Åbent samråd om erhvervsuddannelserne
Udvalg: Børne- og Undervisningsudvalget
Mødedato: 27-04-2023
Starttidspunkt: 11.00
Sluttidspunkt: 12.00
Lokale: 2-133
Åbent samråd med børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S) om regeringen vil sikre en akutpakke til erhvervsuddannelserne. Samrådet afholdes torsdag den 27. april 2023 kl. 11.00 i vær. 2-133 på Christiansborg.

Udvalget har bedt ministeren at oplyse,
- hvornår regeringen har i sinde at afsætte penge til at styrke erhvervsuddannelserne, så der som lærlingeoprøret har råbt op om, kan blive gjort op med gamle maskiner, slidte værksteder, bygninger i dårlig stand og undervisere, der ikke kan blive opkvalificeret?

- hvornår regeringen vil indkalde til forhandlinger om ændringer i taxametersystemet til ungdomsuddannelserne, jf. regeringsgrundlaget, så der f.eks. kan sikres et større grundtilskud og dermed en mere stabil økonomi for skolerne?

- om regeringen vil sikre en akutpakke til erhvervsuddannelserne, som her og nu kan hjælpe skolerne med bl.a. at holde på undervisere, så skolerne ikke først kommes til undsætning, når der engang er landet aftaler og fundet penge fra uddannelses- og SU-reformer, som regeringsgrundlaget giver indtryk af?

- hvad ministeren agter at gøre ved de mange afskedigelser på erhvervsskolerne, der alene i 2022 betød afskedigelse af 800 medarbejdere og som betyder, at det er sværere at uddanne flere dygtige faglærte og få flere unge såvel som voksne til at søge ind på en erhvervsskole?


Samrådsspørgsmål G, H og I er stillet efter ønske fra Astrid Carøe (SF) og Karsten Hønge (SF)

Kontakt
Udvalgssekretær
Mischa Vedis Juul Andersen
3337
Send e-mail
Udvalgsassistent
Karina Sand Thomsen
3337
Send e-mail