(Nyt tidspunkt: 12.45) Åbent samråd om regeringens planer om justeringer af seniorpension, tidlig pension og seniorjobordningen
Udvalg: Beskæftigelsesudvalget
Mødedato: 22-02-2023
Starttidspunkt: 12.45
Sluttidspunkt: 13.45
Lokale: 2-011
Folketingets Beskæftigelsesudvalg har kaldt beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) i samråd om de i regeringsgrundlaget varslede ændringer af seniorpensionsordningen, retten til tidlig pension og seniorjobordningen. Samrådet er åbent for alle og finder sted onsdag den 22. februar 2023 kl. 12.45 i vær. 2-011 på Christiansborg.

Udvalget har bedt ministeren redegøre for, hvordan regeringens ønskede sammenlægning af seniorpensionen og retten til tidlig pension forringer seniorpensionsordningen - både hvad angår ydelsens størrelse, samt hvornår pensionen kan tilkendes. I forlængelse heraf er ministeren også blevet bedt om at forklare, hvorfor regeringen ønsker at forringe hårdtarbejdende og nedslidte menneskers mulighed for en værdig tilbagetrækning.

Derudover er ministeren blevet bedt redegøre for, hvorfor regeringen ønsker at afskaffe seniorjobordningen, idet afskaffelse af ordningen potentielt kan få betydning for over 250.000 danskere, der betaler til efterløn, og som dermed får forringet deres rettigheder. I den forbindelse er ministeren blevet bedt om at forklare, hvorfor regeringen ønsker at forringe efterlønsordningen ved at fjerne denne redningsplanke for seniorer, der bliver arbejdsløse tæt på efterlønsalderen, og som i forvejen er en gruppe, der har svært ved at finde job.

Samrådsspørgsmålene er stillet efter ønske fra Karsten Hønge (SF)

Kontakt
Udvalgssekretær
Ida Holmgaard
3337
Send e-mail
Udvalgsassistent
Signe Draabe Bruunsgaard
3337 5536
Send e-mail