Åbent samråd om rammeaftale på vagtområdet
Udvalg: Beskæftigelsesudvalget
Mødedato: 19-12-2018
Starttidspunkt: 13.00
Sluttidspunkt: 14.30
Lokale: 1-133
Åbent samråd med beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) og minister for offentlig innovation Sophie Løhde (V) om overenskomst og rammeaftale på vagtområdet. Samrådet er åbent for alle og afholdes onsdag den 19. december 2018 kl. 13.00 i vær. 1-133 på Christiansborg.

Udvalget har bedt beskæftigelsesministeren om at redegøre for, hvordan ministeren fortolker formuleringen "en væsentlig del" under ILO konvention 94, artikel 2, stk. 1 a) "i henhold til kollektiv overenskomst eller anden anerkendt forhandlingsform mellem arbejdsgiver- og arbejderorganisationer, der repræsenterer en væsentlig del af henholdsvis arbejdsgiverne og arbejderne i vedkommende fag eller industri".

Udvalget har også bedt ministeren for offentlig innovation om at redegøre for, hvorvidt alle ansatte har modtaget den fulde efterbetaling i henhold til niveauet i VSL-overenskomsten som følge af forliget mellem Moderniseringsstyrelsen og vagtselskabet Alliance Security Services.

Endvidere har udvalget bedt ministeren for offentlig innovation om at svare på, om Moderniseringsstyrelsen anerkender, at flere statslige institutioner, herunder Udlændingestyrelsen og Roskilde Universitetscenter, ikke har ajourført deres leveringsaftaler med den nye rammeaftale på vagtområdet fra 2016 umiddelbart efter dens ikrafttrædelse med den konsekvens, at ansatte ikke blev omfattet af den nye rammeaftales arbejdsklausuler.

Til sidst er ministeren for offentlig innovation blevet bedt om at svare på, hvilke initiativer Moderniseringsstyrelsen har taget for at statslige institutioner anvender leveringsaftaler i overensstemmelse med og ajourført efter den nyeste rammeaftale på vagtområdet.


Samrådsspørgsmål AH, AI og AJ er stillet efter ønske fra Karsten Hønge (SF) og Mattias Tesfaye (S).

Kontakt
Udvalgssekretær
Ida Holmgaard
3337
Send e-mail
Udvalgsassistent
Signe Draabe Bruunsgaard
3337 5536
Send e-mail