Åbent samråd om virksomhedernes lovpligtige arbejdsmiljøindsats
Udvalg: Beskæftigelsesudvalget
Mødedato: 07-11-2018
Starttidspunkt: 11.35
Sluttidspunkt: 12.20
Lokale: 1-133
Åbent samråd med beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) om de små og mellemstore virksomheders manglende indsats på arbejdsmiljøområdet. Samrådet er åbent for alle og afholdes onsdag den 7. november 2018 kl. 11.35 i vær. 1-133 på Christiansborg.

På baggrund af Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljøs spørgeskemaundersøgelse "Virksomhedernes arbejdsmiljøindsats 2017", har udvalget kaldt ministeren i samråd og bedt ham kommentere på, at det af undersøgelsen fremgår, at halvdelen af de små virksomheder ikke gennemfører den lovpligtige årlige arbejdsmiljødrøftelse med medarbejderne, samt, at næsten en tredjedel af de mellemstore virksomheder ikke har etableret den lovpligtige arbejdsmiljøorganisation.
Ministeren er blevet bedt om at kommentere specifikt på følgende brancher:

- hospitaler, som er blandt de bedste i mange af svarene på, hvordan der ageres på arbejdsmiljøet, samtidig med, at det faktiske arbejdsmiljø er meget presset ude på hospitalerne, og

- politi/fængsler, som angiveligt står dårligt i forhold til ledelsesindsats og medarbejderinddragelse, samtidig med at der er store problemer med arbejdsmiljøet.

Endelig har udvalget bedt ministeren oplyse, hvordan ministeren fremover vil sikre, at loven overholdes.

Samrådsspørgsmål I er stillet efter ønske fra Christian Juhl (EL) og Karsten Hønge (SF).

Kontakt
Udvalgssekretær
Ida Holmgaard
3337
Send e-mail
Udvalgsassistent
Signe Draabe Bruunsgaard
3337 5536
Send e-mail