Åbent samråd med fødevareministeren om krydsoverensstemmelsesregler på landbrugsområdet
Udvalg: Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
Mødedato: 02-07-2014
Starttidspunkt: 14.00
Sluttidspunkt: 14.00
Lokale: 2-133
Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har kaldt fødevareminister Dan Jørgensen (S) i samråd om krydsoverensstemmelsesreglerne på landbrugsområdet. Samrådet er åbent for alle og finder sted onsdag den 2. juli 2014 i vær. 2-133, kl. 14.00.

Udvalget har bedt ministeren redegøre for, hvorfor Danmark på langt flere områder har regler om krydsoverensstemmelse indenfor landbruget end Tyskland.

I den forbindelse bedes ministeren redegøre for:

- Hvordan den danske praksis på krydsoverensstemmelsesområdet harmonerer med Vækstplan for Fødevarer og med den tidligere fødevareministers om, at denne regering ikke vil acceptere overimplementering af EU-reglerne.

- Om ministeren vil ministeren garantere, at dansk landbrug vil få samme konkurrencevilkår på krydsoverensstemmelsesområdet som tysk landbrug, når kontrollen samles hos NaturErhvervstyrelsen, og hvis ikke ministeren kan give denne garanti, bedes ministeren redegøre for, hvilke yderligere tiltage ministeren vil tage for at sikre lige konkurrencevilkår for dansk landbrug.

- Om ministeren vil foretage et nabolandstjek af lovgivningen, der regulerer dansk landbrug og ændre reglerne, så dansk overimplementering afskaffes, og dansk landbrug sikres tilsvarende regler som eksempelvis tysk landbrug.

- De initiativer regeringen arbejder med for at sikre bedre vækstvilkår for dansk landbrug.

Samrådsspørgsmålet er stillet efter ønske fra Ellen Trane Nørby (V).