Tak for det. Der er jo en række centrale organisationer, som repræsenterer de mennesker, som det her lovforslag handler om, og som også repræsenterer de mennesker, som bliver ramt af det her lovforslag – det gælder både borgere og medarbejdere – og som opfordrer til, at lovforslaget bliver trukket tilbage. De kan ikke forstå hastværket, og det kan vi sådan set heller ikke i Enhedslisten. For grundpræmissen for det her lovforslag og den aftale, der er lavet, og som hedder »Sammen om Handicap«, er, at der skal spares. Så jeg kan godt forstå, at organisationerne er bekymrede for det her lovforslag, og det er vi også i Enhedslisten.
Ministeren har på et samråd indrømmet, at den her nye lovgivning vil gøre det mere omsonst, altså som i endnu mere omsonst, at være familie med et barn med handicap, der skal søge om tilskud til hjælp – som om der som familie med et barn med ekstra behov ikke i forvejen er rigeligt at se til. Hele pointen er jo, at man, når man har et barn med handicap, har nogle særlige behov, og at de merudgifter, man har til det, skal kompenseres. Man har særlig brug for hjælp, man har brug for særlige fritidsaktiviteter, man kan ikke bare gøre ligesom alle andre familier med såkaldt almindelige børn, og i den her nye lov lægger aftalepartierne med åbne øjne dokumentationsbyrden over på borgerne og endda også over på de familier, som i forvejen har nok at se til.
Jeg er klar over, at man i regeringen gerne vil gøre alting mere enkelt, og at man vil slanke bureaukratiet og alle de her ting, men det, man gør med det her lovforslag, er, at man gør det meget mere omsonst – for at bruge ministerens ord – for familier med børn med handicap. Nu er det i løbet af de sidste par dage endda så kommet frem, at der er lidt tvivl om, om det her lovforslag egentlig overholder retssikkerhedslovens § 5, og jeg synes, at ministeren skal gå op på talerstolen her og forklare, hvordan lovforslaget overholder retssikkerhedslovens § 5. Det er muligvis noget, der er blevet forklaret til aftalepartierne, men det er jo ikke noget, vi som Folketing har fået indblik i, eller en viden, vi har fået del i, og det er heller ikke noget, som de organisationer, som repræsenterer alle de mennesker, der bliver ramt af det her det lovforslag, har fået viden om eller del i.
Så derfor kan jeg jo selvfølgelig heroppe fra talerstolen bare gentage, at Enhedslisten stemmer imod det her lovforslag, men jeg vil også gerne gentage min opfordring til, at ministeren på baggrund af de oplysninger, der i løbet af de sidste dage er kommet frem, går herop og forklarer Folketinget og dermed offentligheden, hvordan det her lovforslag overholder retssikkerhedslovens § 5. Tak for ordet.