L 7 Forslag til lov om ændring af lov om beskatning af fortjeneste ved afståelse af fast ejendom, afskrivningsloven, investorfradragsloven og forskellige andre love.

(Lagerbeskatning af selskabers ejendomsavancer og fastholdelse af loft over investorfradraget).

Af: Skatteminister Jeppe Bruus (S)
Udvalg: Skatteudvalget
Samling: 2022-23 (1. samling)
Status: Bortfaldet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 05-10-2022
Ministerområde:
Skatteministeriet
Resumé:
Lovforslaget handler om at gennemføre to af finansieringselementerne fra ”Aftale om en ny ret til tidlig pension”, som blev indgået mellem regeringen (Socialdemokratiet), Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten den 10. oktober 2020.

Det foreslås at indføre lagerbeskatning af selskabers ejendomsavancer, så løbende værdistigninger eller -fald på ejendommene ikke medregnes i indkomstopgørelsen. Lagerbeskatningen skal kun omfatte ejendomme, der udlejes i overvejende omfang, dog med visse undtagelser som f.eks. korttidsudlejning. Det foreslås, at lagerbeskatningen kun skal gælde, hvis porteføljen af udlejningsejendomme overstiger en samlet handelsværdi på 100 mio. kr. (2023-niveau).

Derudover foreslås det, at loftet over investorfradraget fra og med 2023 vil være uændret i forhold til det nuværende niveau. Investorfradraget vil derfor fortsat gælde for investeringerne op til 400.000 kr. for direkte investeringer og 125.000 kr. for indirekte investeringer.

Det foreslås, at lovforslaget træder i kraft den 1. januar 2023.