1) Besvarelse af oversendte spørgsmål til ministrene (spørgetid).
(Se dagsordenens næste sider).
Forslag til lov om ændring af lov om almene boliger m.v., lov om leje af almene boliger og lov om leje. (Tidligere hårde ghettoområder, som er omfattet af en udviklingsplan).
Af indenrigs- og boligministeren (Kaare Dybvad Bek).
(Fremsættelse 24.03.2021).
Udenrigsministerens redegørelse om udvalgte internationale organisationer (OSCE, Europarådet og Østersørådet).
(Anmeldelse 10.03.2021. Redegørelse givet 10.03.2021. Meddelelse om forhandling 10.03.2021).
Forslag til folketingsbeslutning om at placere Hizbollah på EU’s terrorliste.
Af Naser Khader (KF) m.fl.
(Fremsættelse 09.03.2021).
SPØRGSMÅL:
1) Til børne- og undervisningsministeren af:
Kenneth Mikkelsen (V):
Finder ministeren det rimeligt, at skoler uden smittetilfælde skal sende deres elever hjem til onlineundervisning, alene fordi skolen eller dele af den ligger i et sogn, hvor der er høj smitte?
(Spm. nr. S 1339).
2) Til klima-, energi- og forsyningsministeren af:
Morten Messerschmidt (DF):
Hvad er ministerens holdning til at sænke klimalovens mål til 65 pct. i 2030 i stedet for 70 pct., og hvordan vil det placere Danmark, når der sammenlignes med andre relevante landes klimamål?
(Spm. nr. S 1337).
3) Til sundhedsministeren af:
Per Larsen (KF):
Hvad mener ministeren om den kritik, PLO bl.a. har rejst af de mange forskellige og uklare retningslinjer for det hidtidige visitationssystem af personer på baggrund af sårbarhedsprincippet, og her tænkes særlig på gruppe 5, som er personer i særlig øget risiko over 65 år?
(Spm. nr. S 1325).
4) Til sundhedsministeren af:
Per Larsen (KF):
Hvad er ministerens holdning til, at den nye vaccinationsplan i udgangspunktet ikke sikrer yngre personer med f.eks. alvorlige eller kroniske sygdomme, som nu må vente med at blive vaccineret, da man er gået over til at vaccinere efter alder?
(Spm. nr. S 1326).
5) Til sundhedsministeren af:
Pernille Skipper (EL):
Hvad kan ministeren oplyse om konsekvenserne for landets fødegange, hvis hver fjerde jordemoder vælger ikke at tage arbejde i den offentlige sektor, jf. artiklen »Mere end hver fjerde af landets jordemødre nægter at arbejde i den offentlige sektor« fra Berlingske den 8. april 2021, og hvad vil ministeren gøre for at forhindre, at et stort antal jordemødre fravælger at arbejde på landets fødegange på grund af de nuværende løn- og arbejdsvilkår?
(Spm. nr. S 1334).
6) Til sundhedsministeren af:
Peter Juel-Jensen (V):
Kan de geografisk differentierede genåbninger på idrætsområdet, der er planlagt til den 6. og den 21. maj på landsplan, fremrykkes og ske fra den 21. april på Bornholm, Bornholms lave smittetal taget i betragtning?
(Spm. nr. S 1341).
7) Til sundhedsministeren af:
Marlene Ambo-Rasmussen (V):
Hvad mener ministeren om at gøre brug af private fertilitetsklinikker som led i at nedbringe ventetiderne på fertilitetsbehandling?
(Spm. nr. S 1343).
8) Til ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri af:
René Christensen (DF):
Er ministeren enig i, at en generel drivhusgasbeskatning på 1.200 kr. pr. ton CO2e vil have fuldstændig uholdbare konsekvenser for den danske fødevareproduktion, jf. De Økonomiske Råds rapport til Miljø- og Fødevareudvalget af 25. marts 2021?
(Spm. nr. S 1324).
9) Til ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri af:
Erling Bonnesen (V):
Hvad er ministerens holdning til Enhedslistens aktuelle forslag om at udtage op til 500.000 ha landbrugsjord i Danmark startende med at udtage ca. 135.000 ha inden år 2030?
(Spm. nr. S 1331 (omtrykt)).
10) Til ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri af:
Erling Bonnesen (V):
Er ministeren enig i, at det er godt også at fokusere på udvikling af fremtidens plantebaserede fødevarer, og at det skal ske uden at beskære den nuværende animalske produktion, herunder af kvæg, svin, mælk, fjerkræ m.v.?
(Spm. nr. S 1332).
11) Til social- og ældreministeren af:
Maja Torp (V):
Mener ministeren, at indsatsen over for børn og unge, der lever i familier med alkoholmisbrug eller stofmisbrug, er god nok?
(Spm. nr. S 1342 (omtrykt)).
12) Til uddannelses- og forskningsministeren af:
Jens Henrik Thulesen Dahl (DF):
Er ministeren enig i det principielle i, at en studerende med handicap, som på grund af sit handicap efter endt uddannelse vil være berettiget til et fleksjob på halv tid, bør kunne få su i de 10 år, som den studerende skal bruge for at tage en kandidatuddannelse på halv tid?
(Spm. nr. S 1338).
13) Til uddannelses- og forskningsministeren af:
Jens Henrik Thulesen Dahl (DF):
Er ministeren enig i det principielle i, at en studerende med handicap, som på grund af sit handicap efter endt uddannelse vil være berettiget til et fleksjob på halv tid og derfor har behov for at tage praktikker på halv tid, bør kunne få et tillæg til den reducerede praktikløn under lønnede praktikker?
(Spm. nr. S 1340).
14) Til ministeren for ligestilling af:
Pernille Skipper (EL):
Hvad vil ministeren gøre for at forhindre, at et stort antal jordemødre fravælger at arbejde på de offentlige fødegange, bl.a. på grund af den lave løn, jf. de 1.071 kvinder, der har underskrevet erklæringen »Jordemødre for ligeløn«?
(Spm. nr. S 1335).
15) Til kulturministeren af:
Peter Juel-Jensen (V):
Må hestevæddeløbssporten åbne på lige fod med Superligaen, hvis og såfremt man lever op til kravene om afstand, sektioner og antal tilskuere?
(Spm. nr. S 1336).
16) Til kulturministeren af:
Stén Knuth (V):
Hvorfor mener ministeren ikke, at fitness, som er en vigtig del af samfundet, både i forhold til sundhed og private arbejdspladser, kunne blive en del af genåbningsaftalen indgået natten til den 16. april, og hvad mener ministeren at der skal til, før genåbning af fitness kan lade sig gøre?
(Spm. nr. S 1344).