SPØRGETIDEN STARTER KL. 15.00.
Forespørgsel til statsministeren om smittetrykket i Vollsmose. (Hasteforespørgsel).
Af Pia Kjærsgaard (DF), Pernille Vermund (NB) og Inger Støjberg (UFG).
(Anmeldelse 23.03.2021. Fremme 23.03.2021).
Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 6. april 2021.
2) Besvarelse af oversendte spørgsmål til ministrene (spørgetid).
(Se dagsordenens næste sider).
Forespørgsel til uddannelses- og forskningsministeren om opdatering af magtudredningen.
Af Morten Messerschmidt (DF), Eva Kjer Hansen (V), Peter Seier Christensen (NB) og Henrik Dahl (LA).
(Anmeldelse 27.01.2021. Fremme 02.02.2021).
Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 6. april 2021.
FORESPØRGSEL NR. F 56:
Forespørgsel til statsministeren:
Hvad mener statsministeren er årsagerne til, at smittetrykket i Vollsmose er markant højere end andre steder i landet, og hvordan vil ministeren løse de kulturelle udfordringer i Vollsmose og andre ghettoer, som står i vejen for en effektiv og sikker håndtering af epidemien, hvilket er til fare for resten af samfundet?
Af Pia Kjærsgaard (DF), Pernille Vermund (NB) og Inger Støjberg (UFG).
FORESPØRGSEL NR. F 39:
Forespørgsel til uddannelses- og forskningsministeren:
Hvad har ministeren – siden behandlingen af forslag til folketingsbeslutning B 138 i samlingen 2019-20 om udarbejdelse af en opdateret udgave af magtudredningen – aktivt foretaget sig for at igangsætte en opdatering af magtudredningen for således at leve op til de ønsker, Folketingets partier under debatten gav udtryk for, samt sine egne intentioner om løbende at drøfte vores demokrati og blive klogere på »vores mediebillede og vores sociale medier og den demokratiske samtale«?
Af Morten Messerschmidt (DF), Eva Kjer Hansen (V), Peter Seier Christensen (NB) og Henrik Dahl (LA).
SPØRGSMÅL:
1) Til justitsministeren af:
Ulla Tørnæs (V):
Vil ministeren gøre ophold i et dansk sommerhus med en udenlandsk lejer eller på en campingplads til et anerkendelsesværdigt formål, hvis lejeren kan fremvise en negativ covid-19-test ved grænsen?
(Spm. nr. S 1168).
2) Til justitsministeren af:
Kristian Hegaard (RV):
Er ministeren villig til at handle i strid med dansk sikkerhed og Center for Terroranalyses vurdering om, at danske børn er i øget risiko for radikalisering med dertilhørende øget terrorrisiko, såfremt de ikke hjemtages fra syriske lejre?
(Spm. nr. S 1180).
3) Til sundhedsministeren af:
Anni Matthiesen (V):
Er ministeren enig i, at dokumentation for vaccination mod covid-19 skal være adgangsgivende til åbne faciliteter i samfundet som eksempelvis landets udendørs forlystelsesparker på lige fod med fremvisning af en negativ coronatest, der er højst 72 timer gammel?
(Spm. nr. S 1172).
4) Til sundhedsministeren af:
Anni Matthiesen (V):
Mener ministeren, at det er både logisk og rimeligt, at man på Bornholm må gå til frisør – hvor nærkontakt er uundgåeligt – hvis man blot kan dokumentere en gennemført vaccination mod covid-19, mens dokumentation for en gennemført covid-19-vaccination ikke er adgangsgivende, hvis man vil på opdagelse i f.eks. Legoland eller en af landets øvrige udendørs forlystelsesparker, hvor smitterisikoen ifølge eksperter er minimal?
(Spm. nr. S 1173).
5) Til sundhedsministeren af:
Liselott Blixt (DF):
Mener ministeren, at det er i orden, at Region Hovedstaden har brugt 90 ud af de 141 mio. kr., der er blevet tilført for at løfte kvaliteten i psykiatrien, til at betale gæld af, og hvad agter ministeren at gøre?
(Spm. nr. S 1181, skr. begr.).
6) Til sundhedsministeren af:
Ellen Trane Nørby (V):
Hvad er ministerens holdning til, at den smalle genåbningsplan for skoler og uddannelser var baseret på den tidligere SSI-opgørelsesmetode, som nu er ændret, jf. nyheden den 18. marts 2021, og som har vist sig at være for pessimistisk i forhold til smitteudviklingen, og mener ministeren, at det giver anledning til, at skoler og uddannelser kan genåbnes med det samme?
(Spm. nr. S 1187, skr. begr. (omtrykt)).
7) Til sundhedsministeren af:
Ellen Trane Nørby (V):
Mener ministeren, det er rimeligt, at SSI’s modelleringsgruppe har brugt skolelukningerne som en selvregulerende adfærdsmekanisme, der har gjort, at den konkrete effekt af skolelukningerne faktisk er mindre, fordi det er en afledt effekt, at forældrene holdes mere hjemme, f.eks. via hjemmearbejde, fordi deres børn har været hjemsendt fra skole?
(Spm. nr. S 1189).
8) Til transportministeren af:
Ulla Tørnæs (V):
Hvad agter ministeren at gøre for at løse problemet med de elledninger på strækningen mellem Brande og Esbjerg, som er en forhindring for transporten af vindmøllekomponenter til Esbjerg?
(Spm. nr. S 1162).
9) Til børne- og undervisningsministeren af:
Anne Honoré Østergaard (V):
Hvorfor vil ministeren ikke vise mere fleksibilitet i genåbningen af ungdomsuddannelserne, så ungdomsuddannelserne f.eks. får mulighed for at tilbyde undervisning med fremmøde til nye grupper af elever, når andre grupper af elever alligevel ikke er til stede på skolen?
(Spm. nr. S 1193).
10) Til forsvarsministeren af:
Marcus Knuth (KF):
Er ministeren stadig væk af den opfattelse, at det ikke er relevant at svare på spørgsmål vedrørende forsvarets og beredskabets støtte til aflivningen af samtlige danske minkbesætninger?
(Spm. nr. S 1059 (omtrykt)).
11) Til forsvarsministeren af:
Marcus Knuth (KF):
Hvad mener ministeren om, at danske soldater, der udsendes til Irak, ikke tilbydes en vaccine mod covid-19 før udsendelse?
(Spm. nr. S 1115 (omtrykt)).
12) Til forsvarsministeren af:
Niels Flemming Hansen (KF):
Hvad kan ministeren oplyse om dialogen mellem Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse og ISS med henblik på at opløse partnerskabskontrakten, herunder om ministerens holdning til og involvering i sagen?
(Spm. nr. S 1192).
13) Til uddannelses- og forskningsministeren af:
Michael Aastrup Jensen (V):
Vil ministeren svare på, om regeringen efter ministerens opfattelse gør nok for at oprette nye uddannelser og uddannelsestilbud uden for de store universitetsbyer?
(Spm. nr. S 1174).
14) Til uddannelses- og forskningsministeren af:
Michael Aastrup Jensen (V):
Vil ministeren svare på, om der efter ministerens opfattelse er behov for at justere prækvalifikationskravene til oprettelsen af nye uddannelser og uddannelsestilbud uden for de store universitetsbyer, så flere uddannelsesinstitutioner vil kunne oprette attraktive uddannelser og uddannelsesudbud?
(Spm. nr. S 1175).
15) Til uddannelses- og forskningsministeren af:
Katarina Ammitzbøll (KF):
Hvad vil ministeren gøre for at mindske risikoen for stigende frafald fra vores uddannelser i kølvandet på nedlukningen?
(Spm. nr. S 1177).
16) Til uddannelses- og forskningsministeren af:
Katarina Ammitzbøll (KF):
Hvad vil ministeren gøre, for at forskningen ikke kommer til at lide varig skade af nedlukningen?
(Spm. nr. S 1178).
17) Til indenrigs- og boligministeren af:
Heidi Bank (V):
Hvad vil ministeren sige til den borger, der har stået på ventelisten til at få en lejebolig i den private boligmasse, men som nu springes over i køen af andre, fordi regeringen ønsker kommunal råderet over hver tiende private lejebolig?
(Spm. nr. S 1186).
18) Til indenrigs- og boligministeren af:
Heidi Bank (V):
Hvad siger ministeren i forbindelse med forslaget om de såkaldte forebyggelsesområder til overborgmester i København, Lars Weiss’, kommentar om, at »med det her forslag risikerer vi at presse mennesker med ringe økonomi og dårlige sociale vilkår ud af vores by, og det ønsker jeg ikke«?
(Spm. nr. S 1188, skr. begr. Medspørger: Louise Schack Elholm (V)).
19) Til indenrigs- og boligministeren af:
Louise Schack Elholm (V):
Hvorfor sikrer ministeren ikke, at der kan indgås gode frivillige aftaler med den private ejendomssektor, i stedet for at sætte en pistol for panden af de private?
(Spm. nr. S 1183).
20) Til indenrigs- og boligministeren af:
Jan E. Jørgensen (V):
Synes ministeren, at man med respekt for grundlovens § 73 om den private ejendomsrets ukrænkelighed kan tvinge private til at udleje til dem, regeringen ønsker?
(Spm. nr. S 1185).
21) Til indenrigs- og boligministeren af:
Karsten Lauritzen (V):
Hvad forstår ministeren ved »fuld kompensation« og »med alle de kompensationer, som skal til«, jf. ministerens svar til Niels Krause-Kjær i Deadline den 17. marts 2021, da han bliver spurgt til, at private tvinges til udlejning?
(Spm. nr. S 1190. Medspørger: Jan E. Jørgensen (V)).
22) Til indenrigs- og boligministeren af:
Karsten Lauritzen (V):
Anerkender ministeren, at hvis man har købt en ejendom og ejer den, så burde det også være op til ejeren at bestemme, hvem der har brugsret til den, og hvem et værelse i den pågældende ejendom skal udlejes til?
(Spm. nr. S 1191).
23) Til miljøministeren af:
Signe Munk (SF):
Hvordan forholder ministeren sig til, at Miljøstyrelsen vil ophæve et påbud over for virksomheden FMC Cheminova om at have afværgeforanstaltning ved på Cheminova-grunden, og vil ministeren herunder give sin vurdering af, om det er hensigtsmæssigt for miljøet og skatteyderne?
(Spm. nr. S 1179, skr. begr.).
24) Til kulturministeren af:
Kim Valentin (V):
Hvad er ministerens holdning til, at museerne stadig ikke indgår i regeringens genåbningsplan, selv om Statens Serum Institut kalder museer for en lavrisikozone?
(Spm. nr. S 1182).
25) Til kulturministeren af:
Kim Valentin (V):
Hvilke overvejelser gør ministeren sig om bibliotekernes snarlige genåbning i anledning af en ny undersøgelse, som viser, at den største smitterisiko er i den nære omgangskreds?
(Spm. nr. S 1184).