1) Besvarelse af oversendte spørgsmål til ministrene (spørgetid).
(Se dagsordenens næste sider).
SPØRGSMÅL:
1) Til statsministeren af:
Lars Christian Lilleholt (V):
Har statsministeren fortsat tillid til sin forsvarsminister, der tilsyneladende er i konflikt med både Forsvarets chefer og soldater, jf. det fælles opråb, som forskellige dele af Forsvarets personel leverede den 9. februar 2021 i et indlæg i Berlingske?
(Spm. nr. S 920 (omtrykt). Medspørger: Karsten Lauritzen (V)).
2) Til justitsministeren af:
Naser Khader (KF):
Er ministeren bekendt med, at danske bandemedlemmer, både udviste og med opholdstilladelse i Danmark, bruger det sydlige Spanien som base for deres kriminelle aktiviteter, hvor de tæt på de spansk-marokkanske hashruter, der er storleverandører af hash til Danmark, i ro og mag kan udføre deres kriminelle aktiviteter, og hvad agter ministeren at gøre for at sætte en stopper for bandemedlemmernes ageren?
(Spm. nr. S 948).
3) Til justitsministeren af:
Mette Thiesen (NB):
Hvad tænker ministeren om, at erhvervsdrivende, der får stjålet materialer og har overvågningsbilleder af tyv og nummerplade, oplever, at politiet ikke reagerer på anmeldelsen?
(Spm. nr. S 953).
4) Til justitsministeren af:
Søren Søndergaard (EL):
Hvordan har ministeren det egentlig med, at vigtige dokumenter vedrørende den uopklarede mordbrand på »Scandinavian Star«, som burde være i myndighedernes varetægt, forsvinder – nu senest referatet af møde den 10. april 1990 (journalnummer R-M-206, Justitsministeriet, 3. kontor), hvoraf det fremgår, at de amerikanske myndigheder ikke alene ønskede at blive holdt underrettet om opklaringsarbejdet, men også ønskede at fremkomme med oplysninger vedrørende deres tidligere undersøgelser af skibet?
(Spm. nr. S 966).
5) Til justitsministeren af:
Dennis Flydtkjær (DF):
Er ministeren enig i, at reglerne, som danskerne skal følge i forbindelse med håndteringen af covid-19, skal give mening, og mener ministeren, at de gør det, når det efter Justitsministeriets fortolkning af forsamlingsforbuddet er sådan, at man ikke må være samlet seks personer i en privat garage, hvis den ikke er en integreret del af boligen, men man godt må, hvis garagen er bygget sammen med boligen, samtidig med at man godt må være samlet seks personer i et telt i indkørslen eller haven, men altså ikke i garagen, hvis den ikke er bygget sammen med boligen?
(Spm. nr. S 969, skr. begr.).
6) Til social- og ældreministeren af:
Karina Adsbøl (DF):
Mener ministeren, at det er værdigt, når kommuner udsætter handicappede borgere for overvågning af fremmede mennesker for at vurdere, om borgeren har talt sandt i relation til sit behov for hjælp?
(Spm. nr. S 967, skr. begr.).
7) Til social- og ældreministeren af:
Karina Adsbøl (DF):
Mener ministeren, at det er nok at »undersøge« kommunernes brug af overvågning, eller vil ministeren af respekt for borgere med handicap standse den uværdige praksis, så de ikke uden grund skal føle sig under mistanke, når kommunen sender folk ud for at overvåge deres hverdag i flere dage?
(Spm. nr. S 968, skr. begr.).
8) Til sundhedsministeren af:
Jan E. Jørgensen (V):
Hvad forstår ministeren ved fuldstændig epidemikontrol, og er ministeren enig med statsministeren i, at de ældre skolebørn først kan komme tilbage i skole, når regeringen har opnået fuldstændig epidemikontrol?
(Spm. nr. S 923).
9) Til sundhedsministeren af:
Peter Juel-Jensen (V):
Vil ministeren i samarbejde med Bornholms Regionskommune være med til lave en sundhedsfagligt fornuftig genåbning af det bornholmske samfund, som i den seneste tid kun har haft ganske få nye smittede med corona, og ville en sådan bornholmsk genåbning kunne danne skole for en senere forsigtig åbning af resten af det danske samfund, hvor smittetallene taler for det?
(Spm. nr. S 927).
10) Til transportministeren af:
Preben Bang Henriksen (V):
Hvornår forventer ministeren, at regeringen fremsætter forslag om anlægslov vedrørende den 3. Limfjordsforbindelse – og hvilke aktuelle hindringer ser ministeren for, at forslaget kan fremsættes nu?
(Spm. nr. S 847).
11) Til transportministeren af:
Mette Thiesen (NB):
Vil ministeren ved de forestående infrastrukturforhandlinger se positivt på mulighederne for at skaffe finansiering til en analyse af, hvordan der kan gennemføres forbedringer på Kystbanen?
(Spm. nr. S 954).
12) Til udlændinge- og integrationsministeren af:
Morten Messerschmidt (DF):
Er ministeren enig i, at det var en fejl at tildele indfødsret til den unge mand, der for nyligt blev idømt 12 års fængsel for at have dræbt en 31-årig familiefar med fire stik i venstre side af overkroppen, og som i 2001 fik indfødsret som biperson til sin far, og fortryder ministeren på sit partis vegne, at man i sin tid lagde stemmer til at tildele en sådan familie indfødsret?
(Spm. nr. S 925, skr. begr.).
13) Til udlændinge- og integrationsministeren af:
Marcus Knuth (KF):
Hvad mener ministeren om, at op mod 30.000 udlændinge ikke længere skal vejledes om mulighed for hjemrejse?
(Spm. nr. S 964).
14) Til udlændinge- og integrationsministeren af:
Marcus Knuth (KF):
Hvad mener ministeren om, at øksemanden, der forsøgte at slå tegneren Kurt Westergaard ihjel, er på fri fod og ikke er blevet udvist af Danmark?
(Spm. nr. S 965).
15) Til beskæftigelsesministeren af:
Naser Khader (KF):
Ønsker ministeren fast at støtte sig til neutralitetsprincippet, eller vil ministeren være indstillet på, at kompensationsramte medarbejdere kan modtage lønkompensation, hvis der kan findes hjemmel for det i lov, som ikke konflikter med statens neutralitetsprincip?
(Spm. nr. S 921, skr. begr.).
16) Til indenrigs- og boligministeren af:
Michael Aastrup Jensen (V):
Er der efter ministerens opfattelse en god balance mellem hovedstaden og resten af Danmark, når man kigger på placeringen og antallet af statslige arbejdspladser?
(Spm. nr. S 914).
17) Til indenrigs- og boligministeren af:
Michael Aastrup Jensen (V):
Har regeringen til hensigt at udflytte flere uddannelser og statslige arbejdspladser m.v. og dermed færdiggøre udflytningen af de 7.927 arbejdspladser, der blev besluttet af den tidligere regering?
(Spm. nr. S 915).
18) Til ministeren for udviklingssamarbejde af:
Ulla Tørnæs (V):
Er ministeren enig i, at der er behov for at styrke indsatsen for at få piger i udviklingslande tilbage i skole i kølvandet på covid-19-pandemien?
(Spm. nr. S 859 (omtrykt)).