HASTEFORESPØRGSLEN STARTER KL. 13.00. SPØRGETIDEN STARTER KL. 15.00.
Forslag til folketingsbeslutning om at stoppe udviklingsbistand til lande, der nægter at tage imod egne statsborgere.
Af Morten Messerschmidt (DF) m.fl.
(Fremsættelse 03.03.2021).
Forespørgsel til udlændinge- og integrationsministeren om, at området omkring Damaskus er sikkert at vende tilbage til for syriske statsborgere. (Hasteforespørgsel).
Af Eva Flyvholm (EL) og Rosa Lund (EL).
(Anmeldelse 03.05.2021. Fremme 04.05.2021).
Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 6. maj 2021.
3) Besvarelse af oversendte spørgsmål fra ministrene (spørgetid).
(Se dagsordenens næste sider).
Forslag til folketingsbeslutning om donation af overskydende covid-19-vacciner til COVAX.
Af Peder Hvelplund (EL) m.fl.
(Fremsættelse 04.02.2021).
Forslag til folketingsbeslutning om fjernelse af bistand til det palæstinensiske selvstyre.
Af Peter Seier Christensen (NB) m.fl.
(Fremsættelse 09.03.2021).
Forslag til lov om ændring af lov om forskellige forbrugsafgifter og opkrævningsloven. (Indførelse af afgift på nikotinholdige væsker til e-cigaretter m.v.).
Af skatteministeren (Morten Bødskov).
(Fremsættelse 21.04.2021).
Forslag til lov om ændring af tobaksafgiftsloven. (Skærpede krav til og styrket kontrol med handel og opbevaring af tobak).
Af skatteministeren (Morten Bødskov).
(Fremsættelse 28.04.2021).
Forslag til lov om anlæg af Lynetteholm.
Af transportministeren (Benny Engelbrecht).
(Fremsættelse 28.04.2021).
FORESPØRGSEL NR. F 61:
Forespørgsel til udlændinge- og integrationsministeren:
Vil ministeren redegøre for, hvordan ministeren er kommet til den konklusion, at området omkring Damaskus er sikkert at vende tilbage til for syriske statsborgere, der har haft midlertidigt ophold i Danmark, og vil regeringen etablere en dialog og et samarbejde med Assadregimet for at tvangsudsende syrere i Danmark, såfremt disse nægter at forlade landet frivilligt?
Af Eva Flyvholm (EL) og Rosa Lund (EL).
SPØRGSMÅL:
1) Til udenrigsministeren af:
Sikandar Siddique (UFG):
Vil udenrigsministeren tage initiativ til, at Folketinget i form af brev eller udtalelse tager afstand fra Indiens voldelige adfærd over for demonstrerende landmænd og overtrædelse af FN’s menneskerettigheder?
(Spm. nr. S 1435, skr. begr.).
2) Til udenrigsministeren af:
Sikandar Siddique (UFG):
Hvordan forholder udenrigsministeren sig til Indiens overgreb på sin egen befolkning i forbindelse med de afholdte fredelige demonstrationer mod de indiske regeringslandbrugsreformer, og vil udenrigsministeren f.eks. tage initiativ til, at den danske regering i lighed med det canadiske og det britiske parlament tager afstand fra »Operation Blue Star« og anerkender det som et folkemord?
(Spm. nr. S 1436, skr. begr.).
3) Til sundhedsministeren af:
Anni Matthiesen (V):
Er ministeren enig i, at spildevandstests er et værdifuldt værktøj, hvad angår både hurtigere og lokal smitteopsporing af covid-19, og en meget billigere testmetode?
(Spm. nr. S 1415).
4) Til sundhedsministeren af:
Anni Matthiesen (V):
Kan ministeren afvise, at vi kunne have genåbnet samfundet tidligere og mere fornuftigt med national overvågning af vores spildevand, fordi vi i så fald ville have fået daglige tal for smittespredningen og på den baggrund kunne have lukket ned helt lokalt, hvor det var nødvendigt?
(Spm. nr. S 1416).
5) Til sundhedsministeren af:
Marlene Ambo-Rasmussen (V):
Hvad mener ministeren om Dansk Industris nylig annoncerede forslag om at gøre fertilitetsbehandling til en del af behandlingsgarantien?
(Spm. nr. S 1420).
6) Til sundhedsministeren af:
Peder Hvelplund (EL):
Vil ministeren oplyse, om ministeren kan se fordelene i at gøre, som Norge har gjort med god effekt, nemlig at omfordele covid-19-vaccinedoser til områder med særlig høj smitte og lokale nedlukninger, og om ministeren er klar til at lave en lignende prioritering i Danmark?
(Spm. nr. S 1424).
7) Til social- og ældreministeren af:
Karina Adsbøl (DF):
Hvad er ministerens holdning til TV 2-dokumentaren »Hvem skal være min mor og far?«, og hvad er baggrunden for, at man vil øge brugen af tvangsbortadoptioner og dermed fjerne barnets ret til at kende sit biologiske ophav, frem for at anvende mindre indgribende foranstaltninger, så barnet får ret til at bevare kontakten og kende sit biologiske ophav?
(Spm. nr. S 1432).
8) Til social- og ældreministeren af:
Karina Adsbøl (DF):
Hvad er ministerens holdning til, at forældres IQ ikke bare har enorm betydning for, om man kan få lov til at være forældre for sit barn, men også kan betyde, at forældrene og barnet ikke får mulighed for at bevare nogen som helst relation i fremtiden, fordi en lav IQ kan bruges som argument for en bortadoption?
(Spm. nr. S 1433).
9) Til transportministeren af:
Heidi Bank (V):
Hvad er ministerens holdning til, at regeringens landbrugsudspil har konsekvenser for dansk eksport, herunder for containertransporten fra Aarhus Havn?
(Spm. nr. S 1429).
10) Til ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri af:
Morten Messerschmidt (DF):
Kan ministeren garantere, at regeringens klima-/landbrugsplan går hånd i hånd med klimaaftalen fra 2019, hvoraf det fremgår, at »indfrielsen af Danmarks klimamål skal ske så omkostningseffektivt som muligt, under hensyntagen til både den langsigtede grønne omstilling, bæredygtig erhvervsudvikling og dansk konkurrencekraft, sunde offentlige finanser og beskæftigelse. Dansk erhvervsliv skal udvikles og ikke afvikles. Danmark skal vise, at vi kan lave en grøn omstilling og samtidig bibeholde et stærkt velfærdssamfund, hvor sammenhængskraften og den sociale balance sikres. De tiltag, vi skal anvende for at reducere udledningen af drivhusgasser, skal medføre reelle, indenlandske reduktioner, men vi skal samtidig sikre, at danske tiltag ikke blot flytter hele drivhusgasudledningen uden for Danmarks grænser«?
(Spm. nr. S 1425).
11) Til erhvervsministeren af:
Heidi Bank (V):
Hvad er ministerens holdning til, at regeringens landbrugsudspil har konsekvenser for dansk eksport, herunder for containertransporten fra Aarhus Havn?
(Spm. nr. S 1430).
12) Til udlændinge- og integrationsministeren af:
Kristian Hegaard (RV):
Mener ministeren, at man kan have tillid til Udlændingestyrelsens og Flygtningenævnets afgørelser i sager om hjemsendelse til Syrien, når disse afgørelser i vidt omfang henviser til en baggrundsrapport, som 11 ud af 12 kilder i rapporten nu undsiger sig?
(Spm. nr. S 1396, skr. begr. Medspørger: Andreas Steenberg (RV)).
13) Til indenrigs- og boligministeren af:
Jens Henrik Thulesen Dahl (DF):
Mener ministeren, at der er behov for at udarbejde klarere retningslinjer for brug af kommunale midler til annoncering, med tanke på den seneste sag fra Odense?
(Spm. nr. S 1431, skr. begr.).
14) Til miljøministeren af:
Morten Messerschmidt (DF):
Hvad har ministeren konkret gjort for at følge op på tilsynsrapporten om Naturstyrelsens naturplejekvæg i Mols Bjerge, og vil ministeren tage initiativ til at undersøge og sikre, at noget tilsvarende ikke sker andre steder, hvor staten holder kvæg og/eller andre dyr?
(Spm. nr. S 1428 (omtrykt)).