L 146 Forslag til lov om ændring af lov om ligestilling af kvinder og mænd.

(Digital post til begge forældre om fælles barn).

Af: Minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling Mogens Jensen (S)
Udvalg: Ligestillingsudvalget
Samling: 2019-20
Status: Bortfaldet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 26-03-2020
Ministerområde:
Miljø- og Fødevareministeriet
Resumé:
Lovforslaget indebærer, at offentlige myndigheder, når de sender digital post, som indeholder meddelelser om et barns forhold, og som efter sit indhold er rettet mod begge indehavere af forældremyndigheden over barnet, skal sende den digitale post til begge forældre. Det drejer sig f.eks. om meddelelser om barnets skole, børneinstitutioner, social- og sundhedsvæsenet og tandlæger.

Forslaget har en undtagelsesbestemmelse, så forpligtelsen ikke gælder, hvis f.eks. hensynet til barnets bedste eller hensynet til den anden forældremyndighedsindehaver taler for alene at sende posten til den ene indehaver af forældremyndigheden. Der lægges desuden op til at indføre en bemyndigelse til, at en minister efter forhandling med ministeren for fødevarer, fiskeri og ligestilling kan fastsætte regler om, at loven ikke skal finde anvendelse på nærmere angivne sagstyper og offentlige myndigheder m.v. Endelig foreslås det, at der ikke skal være klageadgang til Ligebehandlingsnævnet.

Bemærk: Lovforslaget er udskudt: Som følge af covid-19-situationen har regeringen foretaget en prioritering af lovforslag, som regeringen ønsker behandlet af Folketinget resten af folketingsåret 2019-20. Dette lovforslag er udskudt og forventes ikke færdigbehandlet i indeværende folketingsår.