Udenrigsudvalget (URU) Alm. del

Samling: 2019-20

Spørgsmål 1

Kan ministeren bekræfte forlydender om, at Grønlands Landsstyres minister for Finanser og Nordisk Samarbejde, Vittus Qujaukitsoq, netop har været på besøg i Alaska, hvor han skulle have mødtes fortroligt med repræsentanter for USA's regering samt en repræsentant for CIA, og hvorunder der bl.a. blev diskuteret en bilateral aftale mellem Grønlands Selvstyre og USA samt betaling for tilstedeværelse på Thule Air Base? Vil ministeren i den forbindelse oplyse, hvilke repræsentanter fra de amerikanske myndigheder som deltog i mødet – navne og titler - samt oplyse, hvorvidt der til stede ved mødet var repræsentanter for Danmarks regering, og i bekræftende fald hvem – navne og titler?
Dato: 02-10-2019
Status: Endeligt besvaret
Emne: udenrigspolitik og sikkerhedspolitik
Dokumentdato: 25-10-2019
Modtaget: 25-10-2019
Omdelt: 25-10-2019

URU alm. del - svar på spm. 1 om, møde mellem Grønlands Landsstyres minister for Finanser og Nordisk Samarbejde og repræsentanter for USA's regering og CIA om aftale mellem Grønlands Selvstyre og USA og betaling for tilstedeværelse på Thule Air Base, fra udenrigsministeren Vil ministeren i den forbindelse oplyse, hvilke repræsentanter fra de amerikanske myndigheder, som deltog i mødet – navne og titler samt oplyse, hvorvidt der tilstede ved mødet var repræsentanter for Danmarks regering, og i bekræftende fald hvem – navne og titler?

URU alm del - svar på spørgsmål 1 (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 02-10-2019
Modtaget: 02-10-2019
Omdelt: 02-10-2019

Spm. om, møde mellem Grønlands Landsstyres minister for Finanser og Nordisk Samarbejde og repræsentanter for USA's regering og CIA om aftale mellem Grønlands Selvstyre og USA og betaling for tilstedeværelse på Thule Air Base, til udenrigsministeren Vil ministeren i den forbindelse oplyse, hvilke repræsentanter fra de amerikanske myndigheder, som deltog i mødet – navne og titler samt oplyse, hvorvidt der tilstede ved mødet var repræsentanter for Danmarks regering, og i bekræftende fald hvem – navne og titler?

Udvalgsspørgsmål (pdf-version)
Html-version