1) Besvarelse af oversendte spørgsmål til ministrene (spørgetid).
(Se dagsordenens næste sider).
SPØRGSMÅL:
1) Til udenrigsministeren af:
Erik Christensen (S):
Hvad er grunden til, at udenrigsministeren ifølge artiklen »Deportering af irakere splitter regeringspartierne« bragt i Berlingske den 23. februar ikke vil skære i Danmarks støtte til Irak for på den måde at presse landets myndigheder til at tage imod de for tiden 138 afviste asylansøgere og udviste kriminelle irakere?
(Spm. nr. S 573).
2) Til udenrigsministeren af:
Peter Hummelgaard Thomsen (S):
Hvad agter udenrigsministeren at foretage sig for at få Irak til at tage imod de 138 afviste asylansøgere og udviste kriminelle irakere?
(Spm. nr. S 575, skr. begr.).
3) Til justitsministeren af:
Marlene Harpsøe (DF):
Hvilke tanker gør ministeren sig i forhold til sit ønske om et opgør med politireformen fra 2007 og mere lokalt politi set i forhold til den trufne beslutning om en omstrukturering og centralisering af Nordsjællands Politi?
(Spm. nr. S 558 (omtrykt). Medspørger: Peter Kofod Poulsen (DF)).
4) Til justitsministeren af:
Claus Kvist Hansen (DF):
Anser ministeren det som en hensigtsmæssig demokratisk udvikling, at der på de sociale medier foregår en nærmest systematisk censur, særlig når det er nationalkonservative holdninger, der fremføres?
(Spm. nr. S 562).
5) Til justitsministeren af:
Peter Kofod Poulsen (DF):
Hvordan vil ministeren ændre politireformen som beskrevet i artiklen »Pape ønsker mere lokalt politi i opgør med politireform« på www.berlingske.dk den 8. februar 2018?
(Spm. nr. S 572).
6) Til udlændinge- og integrationsministeren af:
Claus Kvist Hansen (DF):
Hvad er ministerens holdning til at indgå en bilateral aftale med Uganda og Rwanda om at modtage migranter og afviste asylansøgere fra Afrika i stil med Israelmodellen, hvor modtagerlandet får 5.000 dollars og hver migrant eller afviste asylansøger får 3.500 dollars og flybilletten betalt?
(Spm. nr. S 560, skr. begr.).
7) Til sundhedsministeren af:
Jan Erik Messmann (DF):
Hvad er ministerens holdning til, at retningslinjer fra Statens Serum Institut gør det forbudt at støvsuge i en tandlægeklinik, når Statens Serum Institut ingen evidens har for, at smitte spredes gennem støvsugning?
(Spm. nr. S 500 (omtrykt)).
8) Til sundhedsministeren af:
Jan Erik Messmann (DF):
Hvad er ministerens holdning til, at Statens Serum Institut stiller krav om sterilpakning af undersøgelsesinstrumenter, der bruges invasivt, selv om instrumenterne håndteres af usterile handsker i et usterilt miljø?
(Spm. nr. S 501 (omtrykt)).
9) Til transport-, bygnings- og boligministeren af:
Bjarne Laustsen (S):
Hvornår vil ministeren indfri sit løfte om at hæve broen over Elling Å ved hovedvej 40, således at der ikke bliver oversvømmelser i fremtiden?
(Spm. nr. S 566).
10) Til transport-, bygnings- og boligministeren af:
Bjarne Laustsen (S):
Hvornår vil ministeren tage initiativ til at udbygge hovedvej 40 fra Ålbæk til Skagen, så vejen over Hulsig Hede bliver udbygget til en såkaldt to plus en-vej?
(Spm. nr. S 570).
11) Til transport-, bygnings- og boligministeren af:
Peter Kofod Poulsen (DF):
Mener ministeren, at de nuværende regler, der giver boligforeningerne mulighed for at udsætte kriminelle familier, virker optimalt og er vidtgående nok?
(Spm. nr. S 571. Medspørger: Christian Langballe (DF)).