§ 20-spørgsmål S 135 Om diskriminationslovgivningen.

Til: Indenrigs- og socialminister Karen Ellemann (V)
Dato: 15-10-2009
Samling: 2009-10
Status: Besvaret, endeligt

Om § 20-spørgsmålet

Sagsgang:
Anmeldelse 16-10-2009
Endelig besvarelse 23-10-2009
Spørgsmålets ordlyd:
Er ministeren enig med direktøren for Institut for Menneskerettigheder, Jonas Christoffersen, i, at det er et problem, at diskrimininationslovgivningen i Danmark er hullet, forvirrende og inkonsekvent, når det eksempelvis er ulovligt at nægte etniske minoriteter adgang til restauranter, men ikke handicappede, og når homoseksuelle, modsat andre, ikke kan klage over diskrimination til Ligebehandlingsnævnet, og vil ministeren, som instituttet foreslår, oprette en arbejdsgruppe, der kan undersøge, hvilke huller der er i lovgivningen, hvilke huller der er i praksis, og hvordan hullerne kan lukkes?
Skriftlig begrundelse:
Ingen
Dokumentdato: 23-10-2009
Modtaget: 23-10-2009
Omdelt: 23-10-2009

Svar på spm. nr. S 135

Svar på spm. nr. S 135 (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 15-10-2009
Modtaget: 15-10-2009
Omdelt: 15-10-2009

Er ministeren enig med direktøren for Institut for Menneskerettigheder, Jonas Christoffersen, i, at det er et problem, at diskrimininationslovgivningen i Danmark er hullet, forvirrende og inkonsekvent, når det eksempelvis. er ulovligt at nægte etniske minoriteter adgang til restauranter, men ikke handicappede, og når homoseksuelle, modsat andre, ikke kan klage over diskrimination til Ligebehandlingsnævnet, og vil ministeren, som instituttet foreslår, oprette en arbejdsgruppe, der kan undersøge, hvilke huller der er i lovgivningen, hvilke huller der er i praksis, og hvordan hullerne kan lukkes?

Er ministeren enig med direktøren for Institut for Menneskerettigheder, Jonas Christoffersen, i, at det er et problem, at diskrimininationslovgivningen i Danmark er hullet, forvirrende og inkonsekvent, når det eksempelvis. er ulovligt at nægte etniske minoriteter adgang til restauranter, men ikke handicappede, og når homoseksuelle, modsat andre, ikke kan klage over diskrimination til Ligebehandlingsnævnet, og vil ministeren, som instituttet foreslår, oprette en arbejdsgruppe, der kan undersøge, hvilke huller der er i lovgivningen, hvilke huller der er i praksis, og hvordan hullerne kan lukkes? (pdf-version)
Html-version