Åbent samråd om egenbetaling for tolkebistand
Udvalg: Sundheds- og Ældreudvalget
Mødedato: 08-01-2020
Starttidspunkt: 13.00
Sluttidspunkt: 14.00
Lokale: 2-080
Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg har kaldt sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) i samråd. Samrådet er åbent for alle og finder sted onsdag den 8. januar 2020 kl. 13.00 i lokale 2-080 på Christiansborg.

En undersøgelse foretaget af Lægeforeningen og Institut for Menneskerettigheder viser, at tolkegebyret skader både lægernes arbejdsvilkår og patientsikkerheden. Udvalget har på den baggrund bedt ministeren redegøre for, hvad ministeren vil gøre for at rette op på, at Folketinget har pålagt lægerne et krav, som ødelægger lægernes mulighed for at udføre deres arbejde ordentligt, og som kompromitterer patientsikkerheden.

Udvalget har endvidere spurgt om, hvad ministeren vil gøre for at højne læger og andet sundhedspersonales kendskab til reglerne for tolkegebyr, som har vist sig er meget ringe.
Desuden har udvalget spurgt ministeren om, hvem der har ansvaret, hvis der sker en fejlbehandling eller dødelig komplikation som følge af kommunikationsvanskeligheder, når der ikke har været brugt tolk.

Samrådsspørgsmålene er stillet efter ønske fra Peder Hvelplund (EL).

Kontakt
Udvalgssekretær
Jørgen Nielsen
3337 5528
Send e-mail
Udvalgssekretær
Camilla Vejlø Hartling
3337
Send e-mail
Udvalgsassistent
Hanne Schmidt
3337 5538
Send e-mail