Høring om Holodomor

11.12.2023

Det Udenrigspolitiske Nævn holder åben høring om Holodomor. Høringen finder sted tirsdag den 19. december 2023 i Landstingssalen, Folketinget.

Udvalg: Det Udenrigspolitiske Nævn
Mødedato: 19-12-2023
Starttidspunkt: 13.00
Sluttidspunkt: 14.30
Lokale: Landstingssalen
 
Det Udenrigspolitiske Nævn holder åben høring om Holodomor. Høringen finder sted tirsdag den 19. december 2023 i Landstingssalen, Folketinget.
 
Holodomor refererer til den sovjetisk-iværksatte hungersnød i Ukraine, 1932 - 1933. Holodomor er en ukrainske betegnelse, der betyder ”sult-udryddelse”. Antallet af ukrainere, der omkom under Holodomor, er omdiskuteret, og estimaterne varierer mellem 2,4 og 7,5 millioner mennesker. Formålet med høringen er at belyse de forskellige dele af Holodomor, herunder en drøftelse om Holodomor kan defineres som folkedrab.
 
Under høringen vil der være oplæg fra:
- Astrid Kjeldgaard-Pedersen, professor i folkeret ved Københavns Universitet
- Peter Bugge, lektor ved Institut for Kultur og Samfund ved Århus Universitet
- Andrea Graziosi, professor i moderne historie ved Napoli Universitet
 
Se detaljeret program her (engelsk).
 
Høringen er åbent for alle, men tilmelding er nødvendig (også for pressen). Tilmelding skal ske senest dagen før kl. 10. Høringen foregår på engelsk.
Tilmelding her
 
Gæster i Folketinget må beregne ekstra tid til registrering i besøgsindgangen på grund af sikkerhedstjek, og det anbefales derfor at møde op ca. en halv time, inden høringen starter. Det er tilladt at optage lyd og billeder under høringen, hvis det kan ske uden at forstyrre høringens afvikling.
Det er en åben høring, som bliver vist på www.ft.dk, hvor videoen også efterfølgende kan ses.
 

Senest opdateret: [18.12.2023]