Presseakkreditering til fejring af 175-året for den første grundlov

21.05.2024

I forbindelse med H.M. Kong Frederik X og H.M. Dronning Marys deltagelse i fejringen i Folketinget den 5. juni 2024 vil der være krav om, at pressen på forhånd skal være akkrediteret.

Folketinget afholder den 5. juni 2024 en festgudstjeneste i Holmens Kirke og efterfølgende en officiel fejring i Landstingssalen på Christiansborg. Arrangementet afsluttes med en reception i Samtaleværelset og Vandrehallen.

For at få adgang til arrangementet i Holmens Kirke og på Christiansborg skal man som journalist eller fotograf være akkrediteret. Det gælder også for journalister med privilegeret adgang til Folketinget. Pressekort eller Folketingets almindelige adgangskort er således ikke tilstrækkeligt i forbindelse med fejringen.

Da der er meget stor interesse for at være til stede ved fejringen af grundlovsjubilæet, vil det ikke være muligt at imødekomme alles ønsker. Ansøgninger vurderes ud fra mediets størrelse og udbredelse. Det prioriteres, at forskellige medier får adgang.

Nationale og internationale billedbureauer vil være repræsenteret, så andre medier kan købe billederne.

Det er muligt at blive akkrediteret til 1 pressepool ved Holmens Kirke og 1 i Folketinget. Det er kun muligt at blive akkrediteret til 1 pool i Folketinget, men samme medie kan ansøge om plads i flere pools. Det er ikke muligt at flytte sig mellem de forskellige presseområder.

Der kan ansøges om akkreditering til følgende områder:

Holmens Kirke:

  • Pressepool uden for kirken
  • Inde i kirken (placering på balkon) 

Folketinget (Christiansborg):

  • Indre Slotsgård ved trappen 
  • Pressepool foran Landstingssalen 
  • Pressepool i presselogen i Landstingssalen (primært fotografer)

Der vil ikke være nogen pressepool i forbindelse med den efterfølgende reception i Samtaleværelset.

Ansøgning om akkreditering skal sendes til [email protected]. I ansøgningen skal du angive, hvilket område du ønsker akkreditering til, samt oplysninger om, hvilket medie du repræsenterer. 

Ansøgning om akkreditering skal ske senest fredag den 31. maj 2024 kl. 12.00. Du vil modtage besked, om dit ønske om akkreditering er imødekommet mandag den 3. juni om eftermiddagen. 

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til [email protected] eller på telefon 33 37 55 00.