Statsborgerskabsdag 2019

03.09.2019

I år finder statsborgerskabsdagen sted søndag den 8. september. Nye statsborgere og deres ledsagere er inviteret til fest på Borgen.

I år er det fjortende gang, Folketinget inviterer nye statsborgere til en festlig dag på Christiansborg. Alle borgere, der har fået dansk statsborgerskab i 2018, har modtaget en indbydelse, og omkring 1.200 nye statsborgere og deres ledsagere har sagt ja til at komme.

»Statsborgerskabsdagen er en vigtig dag i Folketingets årsrytme, hvor vi fejrer de nye danske statsborgere. Vi byder dem indenfor i vores demokrati og fortæller dem, at demokrati er andet og mere end at stemme til et folketingsvalg. Det er mit håb, at de vil engagere sig i de fællesskaber, som Danmark er så rig på,« siger Folketingets formand, Henrik Dam Kristensen.

Formanden indleder dagen med at byde de mange gæster velkommen. Herefter er der underholdning med musikindslag, dans og fællessang. 

»Efter underholdningen kan de nye danskere møde nogle af de folketingspolitikere, som har givet dem dansk statsborgerskab. Vi vil gerne vise dem, at en kort afstand mellem politikere og vælgere er et karakteristisk træk ved det danske demokrati,« siger Henrik Dam Kristensen.